torsdag 27 augusti 2015

Vedspis med bakugn

Jag vill kunna baka i min kamin, kan jag köpa en kamin med bakugn ? Vi har ett stort antal kaminer med möjlighet till att baka ex. Naturligtvis finns också vedeldade köksspisar, då avsedda för en mer kontinuerlig användning och omfattning. Vilken vedspis passar mig?


Här finner du vedspisar från Nordic Heating, både med och utan vattenmantel!

Braskamin Scan-Line 820B med bakugn och heltäckande täljsten kombinerar den praktiska bakugnen med täljstenens överlägsna förmåga att ackumulera värme. Besök oss i våra butiker eller gå in på vår hemsida för mer information om ny vedspis. Kanske är det därför som man känner ett större lugn när temperaturen sakta stiger och man känner den bekanta doften av eldad ved sticka i näsborrarna. Här hittar du ett brett urval av klassiska vedspisar som Smålandsspisen, Idun och Barnspisen tillsammans med Viking som har en lite modernare design.


I den exceptionellt värmelagrande ugnen tillagas maten med omsorg och behåller sin saftighet. I den högsta temperaturen kan du exempelvis baka. Välj mellan en hemtrevlig brasbakugn eller en traditionell bakugn.

Brasbakugnarna finns även i modeller som fungerar som rumsavdelare, där . Vedspis med bakugn och ugn MBS Olympia Plus. Greta var en godhjärtad samekvinna från Tärnabys trakter. Hemma hos henne fanns det alltid nykokt kaffe för passerande fjällvandrare, vänner och bekanta. Med lite tur så kunde man bli bjuden på nygräddat tunnbröd – Gaahkoe på samiska – direkt från stugans vedspis. Vår bakugn Faster Greta är en hyllning till hennes . Vanligaste problemet med vedspisar är att man fått en köldpropp i skorstenen och att det ryker in.


Spjället oftast ett skjutspjäll, släpper ut röken från spisen till skorstensstocken. Förväxla ej detta med storspjället inuti spiskåpan. Storspjället behöver inte öppnas bara för att du eldar i spisen. En gammal vedspis är en räddare i nöden om man bor på landet.


Har du bara ved hemma så håller du värmen och kan laga mat och baka även utan ström. Vårda vedspisen rätt så har du en trygg, mysig värmekälla i många år framöver. Här får du vedspisexperten Fredrik Lindströms goda råd för en välfungerande vedspis. BILD: vattenmantlade kökspannor vedspis med ett lock som har en keramik häll undetill finns en stekhäll i .

Vi säljer och monterar eldstäder, skorstenar och dekorsten samt renoverar skorstenar. Låt oss hjälpa dig att förverkliga dina drömmar om en egen eldstad. Gabriel Keramik, Nunnauuni, Jötul, Cronspisen, täljsten. Genom en öppendörr skymtade ett mörkt sovrum med en stor obäddad sängsom verkade hemmabyggd. Roger såg sigom efter ljusknappen.


Det var ju bra, sa Roger. Det finnsbara elektricitet i köket, sa Klasse. Köket var ett gammalt bondkök med vedspis med bakugn , ett grovt tillyxat köksbor en träsoffa och . Einari steg upp tidigt och hon steg upp med honom för att tillreda frukosten.


En diskbänk och en vedspis med tillhörande bakugn. En kraftfullman med gråsprängt skäggoch rutig morgonrock kom barfota utpå trappan när han hörde dem. Han tog i hand och presenterade sig som Martin Ahl. De blev visade in i ett stort ljust kök med bakugn och vedspis.


Det ursprungliga köket var bevarat i utsökt harmoni med den sparsmakade moderna utrustningen i. Smäller jag upp den kommer ju hälften under vedspis -nivån. Wamsler W2-är en snygg, funktionell och effektiv vedspis med inbyggda brandväggar. Spisen kombinerar modern förbränningsteknik med attraktiv design och möter dagens och morgondagens miljökrav väl. Här är härligaste lantköken från Hemnet just nu.


Skräddarevägen, Stenungsund Lantligt kök med murad vedspis och bakugn. Eldstadsplanet på den öppna rörspisen hemma i vardagsrummet har varit med några år #128170;. Lite puts och färg på den så ska det nog bli fin värme i det.


Då är det bara sotaren som också ska vara. Nordskotts Traditionellt Mureris foto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения