måndag 7 augusti 2017

Göra egen tvål med tvålmassa

Genomskinlig tvålmassa ger starkare färger och vit tvålmassa ger pastelliga färger. Börja med en knivsudd färg och tillsätt allt eftersom. Häll färgad och doftad massa i tvålformen och låt kallna.


Spraya tvålmassan med trollhassel mellan olika lager om du vill göra tvål med flera lager, det förhindrar att massan separeras. Basinstruktion för tillverkning av kallrörd tvål. PDF dokument för utskrift.

Du behöver: Skyddsglasögon, skyddshandskar och förkläde. Eventuellt en långärmad tröja för att skydda armarna. Nu när trädgårdstöket är igång kräver händerna en tvål som rengör jordiga händer ordentligt.


Jag gillar verkligen när man kan göra saker själv och tvål är en sak du faktiskt kan göra hemma i köket. Igår gjordes härliga olivtvålar för lortiga jordhänder och sandiga barnfingrar. Nu är vårens tvålförråd fyllt och . För att tillverka tvål behövs tvålmassa , antingen transparent eller vit.


Färgsättning speciellt för tvål eller. Så här gör du din egen tvål !

När höstregn och mulna himlar börjar komma märker vi att många av våra kunder blir sugna på att pyssla. Exempelvis göra tvålar av glycerintvålmassa – det är riktigt enkelt och roligt! En pappa ringde i förra veckan och undrade hur mycket tvålmassa som behövs till tvålar till en fiskdamm på . Mycket av tillbehören du behöver har du redan hemma i kylskåpet och skafferiet, och naturens dekorationsmöjligheter är oändlig. Glycerinmassa är ett roligt material att jobba med.


Tvålmassan Tvålmassan finns idag att köpa färdig och . Enkelt, eftersom det enbart är att värma. Här följer ett recept som du kan ha som bas: dl vatten( 250g) – Ta gärna 5dl med blomvatten som ger bra doft. Gör din egna tvål med hjälp av tvålmassa. Att tillverka sin egen tvål är inte lika krångligt som det låter. Du väljer själv form, färg och doft.


Den personliga tvålen blir en perfekt gå bort- present. Vill barnen hjälpa till så förbered steg 1-först, eftersom varm tvålmassa inte bör hanteras av barn. Jag tänkte att jag kort kunde beskriva de sätt på vilka man kan göra egen tvål eftersom jag har talat om dessa metoder på bloggen utan att egentligen förklara skillnaderna mellan dem. Jag kommer här att skriva om kallrör varmrör omsmält och melt-and-pour tvål ( tvålmassa ) och deras för- och nackdelar. Du kan för skojs skull tillverka några tvålar som du säljer till dina grannar, eller satsa mer och bygg upp din egen ”tvålverkstad”.


I vilket fall som helst säljer du utan mellanhänder och kan erbjuda fina handgjorda presenter till ett bra pris. Kostnaderna för råvaror och emballage bestämmer förstås ditt kundpris, så gör en .

Kasta aldrig en tvål du inte blev nöjd me den kan du bara smälta om på nytt. Instruktioner om hur du gör din alldeles egna ekologiska glycerin tvål. Man smälter tvålmassan på samma sätt som man smälter chokla över ett vattenbad. Så skär den mängd tvålmassa du tänkt smälta ned i mindre bitar och . Varför inte själv tillverka tvålar med lite lyxfaktor? Häll vatten i kastrullen och låt det koka upp.


Sätt 2g tvålmassa i en metallskål och sätt skålen i kastrullen (vattenbad). Den som har kladdat med kaustiksoda gör detsamma med egen tvål. Ett bra sätt att göra sin önsketvål - man smälter om flisad tvål med egna tillsatser. Få kreativa pysseltips inom Göra egen tvål och köp material här! Vi har enkla steg-för-stegguider inom Göra egen tvål.


Enkla steg-för-steg instruktioner och recept på hur man gör kallrörd olivtvål. Det bästa med att göra egen kallrörd tvål från grunden är att du vet exakt vad som är i och slipper mycket av de kemiska tillsatser som tvål som man köper i de. Jag har funderat på att göra tvål men efter att sett dina vet jag inte haha En sak vet jag, ska köpa färdig tvålmassa , törs mig inte på att göra egen ! Strömsös grundtvål (två satser tvål, ca bitar).


Vi har gjort tvål vi också, men den enklare vägen. Vad spännande att göra egen tvål !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения