tisdag 5 juli 2016

Sotning pris

SOTNINGSTAXA Vad kostar det? Kostnaden är baserad på att vi utför sotning och brandskyddskontroll områdesvis genom avisering . Vi har fått besked om att sotaren ska komma för första gången sen vi blev husägare i somras. Tillämpningsområde Trelleborgs kommun.


Samtliga priser exklusive moms.

Beräkningsförutsättningar: Timtaxa: SEK 463. Grundavgift - Inställelse för utförande av arbete enligt 1. Helårsbebott hus och fritidshus. För sotning av värmepanna om högst 360.


W tillhörande rökkanal och förbindelsekanal. Parterna kan träffa överenskommelse om fast pris beräknat efter tidsåtgång. Det är kommunen som fastställer avgifterna för den lagstadgade sotningen och brandskyddskontrollen, dock inte extrasotningar som genomförs mellan ordinarie sotningar.


Vid beställning av extrasotningar har vi en egen prislista beroende på om du är avtalskund eller inte.

För utförande av brandskyddskontroll enligt lagen om skydd mot olyckor samt. Svenska Kommunförbundet och Sveriges Skorstensfejaremästares Riksförbund. Avgifterna för sotning och brandskyddskontroll baseras på den taxa som kommunen har beslutat. Här redovisar vi de vanligast förekommande avgifterna för sotning och brandskyddskontroll av helårsbebodda en- och tvåfamiljshus.


För fritidshus tillkommer kronor på ovanstående priser. Anledningen är att de här områdena ligger nära vår bas i söderort. Då en en stor del av alla bränder i bostäder är relaterade till eldstäder och skorstenar har sotningen stor betydelse. Vid sotning tas brandfarliga beläggningar bort för att minska risken för uppkomst av . Läs om hur sotning och brandskyddskontroll går till, tidsfrister och avgifter.


Priset på sotningen har fastställts per sotningsenhet. Enheterna har fastställts för rökkanaler och de flesta eldstäder. Minsta antalet enheter är 45.


För extra inställelse, då fastighetsägaren eller nyttjaren utan giltigt skäl hindrat arbetets utförande på aviserad tidpunkt, uttas extra ersättning för återbesök. Ersättningen beräknas per man och timme med pris som anges i 4. Till detta kommer dessutom administrationsavgift, transportersättning samt. Det är Brandkåren Attundas förbundsdirektion som fastställer taxor för sotning och brandskyddskontroll samt tidsfrister för sotning och följer direktiven från Myndigheten för Samhällsskydd.


Både rengöringen och kontrollen är reglerade vad gäller frist (tidsintervall mellan varje tillfälle) och vilket pris som gäller för arbetet.

Många bränder är relaterade till eldstäder och skorstenar så sotning och brandskyddskontroll behöver ske regelbundet för att förebygga och minimera risken för brand. För objekt belägna mer än km från arbetslokalerna uttas tilläggsersättning för den proportionella delen av den tillkommande transporttiden per man och timme med pris , som anges i 4. Separat rökkanal till sidopanna. Sotning av värmepanna jämte tillhörande rökkanal . Stoftavskiljare, rökgasfläkt, längre förbindelsekanal . Tidigare rengjorde vi även kökens imkanal i villor och flerbostadshus. Kravet från myndigheterna att denna tjänst ska utföras enligt förut bestämda intervall togs bort. Detta innebär att det idag är upp till dig som kund att beställa tjänsten.


Passa på att beställa denna tjänst inför din ordinarie sotning så erbjuder vi ett lägre pris. Nyligen var sotaren hem till mig. Vart tredje år är det brandskyddskontroll av kakelugnen.


Detta är något som måste göras annars riskerar man att få.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения