onsdag 20 juli 2016

Kamin begagnad

En ny kamin är miljövänligare och mer ekonomisk än en gammal kamin. Mariebergs vd rekommenderar att byta mot en ny kamin för miljöns och plånbokens skull! Köp och sälj Braskamin på auktion och till fast pris på Tradera. Fynda Värme bland massor av auktioner.


Originaltegel i bra kondition.

Jannes Kaminkultur har ett stort lager av renoverade gjutjärnskaminer. Och har vi inte exakt den modell du är ute efter kan vi hjälpa dig att skaffa fram den. Här hittar du gamla, renoverade kaminer vi har renoverat i vår verkstad. Trasiga delar har ersatts och varenda detalj är blästrad.


De är nymurade samt omtätade och svärtade. Vi har också några fina, nya kaminer som är tillverkade efter gamla modeller. Har du en gammal kamin du vill fixa till?

Hör av dig så kan vi hjälpa dig! Välj bland hundratals olika modeller. Samtliga helt restaurerade och i skick som nya, klara att eldas i. Renoveringar utföres till mycket förmånliga priser.


Lämna gärna er gamla kamin eller spis i byte oavsett skick. Vi köper även in gamla kaminer och spisar. I vårt sortiment finns också antikviteter.


På Boverket sajt finns en ny informationssida där myndigheten skriver: ”Om du redan har en panna eller kamin berörs du inte av de ändrade reglerna utan kan fortsätta använda. Som reglerna är formulerade blir det svårt att installera en begagnad vedspis om det inte går att visa att den klara kraven. Nytillverkade kaminer och vedspisar, gamla och antika vedspisar och kaminer samt tillbehör till kaminer och vedspisar, vedställ, vedkorgar, spissvärta m. Kikat lite på badtunna och ser att det kostar en rejäl slant för en extern kamin. Lite sugen att prova något billig beg kamin att värma upp tunnan.


Vi måste lägga om taket i vår och funderar på att samtidigt ta upp hål för skorsten och sen installera en kamin. Vi bor i kedjehus från 60-talet och flera av grannarna har gjort samma sak. Vad kan det tänkas kosta?

Del 40: Kloka råd för rätt kamin. Första rådet är att välja en modern, energieffektiv modell som är så skonsam mot miljön som möjligt. Undvik äldre, begagnade kaminer – utvecklingen har tagit stora kliv framåt sedan 80- och 90-talet. En kall vinterdag finns det inte mycket som . Och så hade han skaffat en kamin , begagnad men. Jag hade inte velat bo kvar tiden ut.


Efter Chefens besök avskydde jag redan bostaden, huset, trappan, hela orten! Jag kände sig ömklig och betitta men också hett förbannad! Hade velat riva ner tapeterna och . Det skulle vara mysigt om man bara kunde hålla frostfritt med elvärmen och så sätta in någon form av kamin att elda med när man är där. Jag skulle vilja köpa en begagnad kamin t ex på Blocket, men vad ska man tänka på, när det gäller . Anledningen är att kaminerna har utvecklats enormt och att man idag bland annat använder sig av den så kallade clean-burning-tekniken, vilket är bättre både för miljön och plånboken.


Hur gammal är då en gammal kamin ? Hur går det till när man renoverar en kamin ? Först så köper man en begagnad kamin av någon, i detta fall så köpte vi en för 5kr från gamla Kapellet i Bockhammar Västmanland. Den var i ganska dåligt skick, allt inre brännjärn hade deformerats och vissa sprickor fanns på .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения