fredag 22 juli 2016

Avluftning golvvärme

Har du lagt golvvärme i ett enstaka rum och installerat en liten pump- och shuntgrupp av typ Push 12. Golvvärmeslingorna ansluts med Uponor. När jag höll på och luftade slingorna fick jag syn på några saker som ser ut att ha med avluftning att göra.


Lufta golvärme med automatiskt avluftning ! Jag har lite funderingar ang min installation.

Värmepumpen skall ställas in enligt NIBEs anvisningar för golvvärmesystem men med ett förhöjt värde på parallellförskjutning. Cirkulationspump skall stå i det högsta läget. Påfyllning och avluftning.


Vid påfyllning och avluftning av värmesystemet ska samtliga golvvärmeslingor vara stängda (se nedan). När detta arbete är klart . Installatio- nen kan döljas i skåp för inbyggnad eller för mon- tage utanpå vägg, se rubrik Installationsskåp. Kontrollera med jämna mellanrum tryck och temperatur i värmesys- temet. Detta problem löser en avluftning , se punkt 1.

Det mekaniska knackljudet orsakas av pumphjulet som kommer i obalans på grund av pålagring i . Ett Thermotech golvvärmesystem , som monterats enligt de ritningar och installationsanvisningar som medföljer anläggningen, är i stort sett underhål. CoSy (golvgivare finns ej). I alla systemen används Uponor. Styrdon för att öppna och stänga ventilerna för de enskilda slingorna på fördelaren. Slingorna för golvvärme är anslutna till en eller fiera centralt placerade fördelare.


Visserligen är RAUTHERM golvvärme ett ovanligt lättinstallerat system, men ta dig ändå tid att gå igenom de olika avsnitten. REHAU golvvärme på alla golv, i alla byggnader. Finns där utan att synas och ta plats. Retursegmentet är blått och försett med en . Rinkaby Rör säljer VVS, Lock med avluftningsventil till fördelare.


Besök oss via vår webbshop, i våra butiker i Rinkaby och Jönköping. Instruktion Uponor Push och ElPush 12. Så här avluftar du dessa på bästa sätt.


En del shuntgrupper kan bli olyckligt placerade ur avluftningssynpunkt. Avlufta shuntgruppen vid avluftningsventilen. Avluftning genom avluftningsventil ( fig 5), ska alltid.

Minishunt med trådlös reglering. Floore golvvärme lägsta pris. Se videon hur enkelt det är att lägga in golvvärme själv med floores system! Mer information om påfyllning och avluftning av syste- met på sid 10.


Gjut in golvvärmeröret i avjämningsmassa. Avjämnings- massans tjocklek bör vara minst mm vid lägsta punk- ten (vid golvbrunn). När ratten på ändstyckets gavel är helt inskruvad är anslutningen stängd. Bild 26: Avstängningsventil.


Fästdon Uponor Fästdon säkerställer snabb och korrekt installation av fördelare, direkt på vägg eller i fördelarskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения