tisdag 28 juni 2016

Värmeväxlare tvättstuga

Värmeväxlare med luftkonditionering för tvättstugor. Energin i tvättstugor, i form av uppvärmd luft, kan tas tillvara med en värmeväxlare. Först gjordes en mätning av temperatur och luftfuktighet i en tvättstuga och en. Bra torkutrustning såsom torktumlare och torkskåp kortar ned tiden i tvättstugan.


Kombinera torktumlare och torkskåp för en optimal lösning.

Genom att koppla en värmeväxlare till er torktumlare sänker ni därför energiförbrukningen och torktiden ytterligare. En stor del av fastighetselen i flerbostadshus går till husets gemensamma tvättstuga. Torkning med torktumlare är en relativt elenergiintensiv fas av tvättningen och förbrukar ca fyra gånger så mycket el som tvättmaskiner (Vattenfall a, u.å). Fastighetstorktumlare i flerbostadshus . För bättre klimat i tvättstugan.


Ger en årsgenomsnittlig sänkning av energi- förbrukning med ca. Anslutning för kondensavlopp med bottenfilter.

Aluzinkbelagd och vitlackerad med värmeväx- lare av aluminium. Tillbehör: Kanalfläkt, art 59. Med anslutningar Ø1mm som friblåsande ger. Lättarbetat torkskåp med kraftig hängare i svängbar pelare. Dubbla isolerade väggar och dörrar för snabb uppvärmning och låga värmeförluster.


Elektroniskt styrd torkning med fuktavkänning för energibesparing och korta torktider. Recirkulation av frånluften. Möjligt att ansluta tilluft, exempelvis för värmeväxlare. HERU 1T EC placeras i varmt utrymme, te. Manöverenhetens räckvidd är ca meter.


I jämförelse med konventionella ventila- tionsaggregat är installationen av REC. Aggregaten kan med fördel placeras i tvättstuga. RDKS ingår som ersättare för Minimaster och Minivent.


RDKS är en vidareutveckling av vårt aggregat RDKG och har en roterande värmeväxlare vilket ger mycket bra värmeåtervinning. RDKR har inbyggd styrenhet och kan kompletteras med en extern kontrollpanel. RDKR är främst avsett för bostäder och mindre lokaler.

Från- och tilluftsventilation med återvinning, förkortat FTX, har en tilluftsfläkt och en frånluftsfläkt med två kanalsystem. I en värmeväxlare överförs värmen från den varma frånluften på väg ut till den . Nytt bokningssystem tvättstuga. Jag har funderat på om man genom någon typ av värmeväxlare skulle kunna ta reda på spillvärmen från torkskåpet och tex värma upp trapphuset med vintertid. För närvarande går all värme i princip rakt ut ur huset genom ventilationen.


Någon som sett någon typ av sådan lösning? Känns som att fler borde . Systemet för FTX placeras nästan alltid på vinden på ett hus. I ett FTX-system sker hela luftutbytet på ovansidan av huset, både till- och frånluften. Frånluften å andra sidan går ut genom våtutrymmen, såsom tvättstuga och badrum . Tilluften går via ventiler till vanliga rum, såsom sovrum och vardagsrum. Då finns Nilans energieffektiva aggregatserie Comfort för bostäder.


Högeffektiv värmeväxlare med energieffektiva fläktar kommer sänka dina energikostnader. Här kan du läsa mer om Comfortserien. Frånluftsdon ska finnas i kök, toalett, badrum, tvättstuga och andra våtrum varifrån luften ska ventileras ut.


Om du har fläktstyrd från- och tilluftssystem, med värmeväxlare måste du också kontrollera att värmeväxlaren fungerar och att förorenad luft inte tillförs tilluften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения