tisdag 14 juni 2016

Solvärme sommarstuga

Jag planerar att bygga ett fritidshus på 86mutanför Karlstad. Jag bygger så att det på sikt även ska fungera som året runt boende. För fritidshus, helårsboende och källaren. KCC Solvärme värmer tappvattnet i ditt fritidshus med hjälp av solens strålar!


Redan i mars kan solvärme börja förse våra bostäder med varmvatten och från maj till september kan solen helt svara för varmvattenförsörjningen.

Detta innebär att solen på egen hand kan värma ditt vatten under i . Frakt tillkommer med 3kr. Tänk att kunna hålla ditt fritidshus frostfritt bara med hjälp av solens strålar! Vi på Energirådgivaren har fått möjligheten att testa denna nya Svenska!


Den ser ut som en stor luftmadrass och ska monteras på ytterväggen för att hålla ditt fritidshus frostfritt. Integrera fungerar året runt även i nordiskt klimat. Solfångare med heat pipe.

Fungerar utan tillgång till el men det är också möjligt att driva den med el under de mörka vintermånaderna, systemet har en värmepatron för detta ändamål ( värem patron och styrenhet för eldrift ingår inte i priset). Denna solfångare är idealisk för . Med 230V kan du använda vanliga 230V apparater och köksutrustning. Dessa är lättare att få tag på och i regel mycket billigare. Välj solcellspaket efter energibehovet och växelriktare efter effektbehovet.


Med vår 700W (eller större) växelriktare kan du använda våra 230V kylskåp också. En solventilator bidrar till att höja lufttemperaturen och reducera fuktigheten i din stuga. Solventilatorn drivs av solen och är 1 miljövänlig. Varm och torr luft blåses in i stugan.


Du förbättrar inneklimatet betydligt. Finns på lager omgående leveranser. SolarVenti är en solfångare som används för att förbättra ventilationen, tillföra värme och förhindra fukt och mögel. För en sommarstuga kan det räcka med m² och om man har en stor ackumulatortank så är ofta m² eller upp till m² tillräckligt.


Dimensioneringen och installationen påverkas bl a följande faktorer beroende på om det är nybyggnation eller renovering;. Oftast används dock begreppet solenergi främst om solvärme och solel, där solens strålning utnyttjas direkt.

Vid solel och solvärme tar man tillvara på solenergin direkt, för att producera el eller värme. För att få el till en vanlig villa eller sommarstuga , brukar man använda solceller, som ihopsatta kallas för solpaneler. Både solfångare och solceller är smarta lösningar om du bor i en sommarstuga då det är en miljövänlig och smart investering.


Det finns olika storlekar och olika sorters solfångare . Solvärmen dimensioneras för att täcka varmvattenbehovet året om med en ca: 4msolfångare kan solvärmen stå för hälften av hushållets varmvattenbehov eventuellt vid behov kan fler paneler seriekopplats. Vi har standardberedare med inbyggda värmespiral för sol kretsen och el-patron 4kW . Jag har funderingar på att när jag byter varmvattenberedare köpa en som man kan kombinera med solvärme. Tycker den verkar bra för våran sommarstuga som ibland kan lukta lite unken.


Funderar du på att köpa en solcellsanläggning och sätta upp på taket? Allt fler vill göra en insats för miljön och producera en del av sin egen el. Ett femtontal elbolag säljer solcellspaket och du kan också köpa . Sommar innebär för många ett antal veckor i stugan där livet går ned på lågvarv och vi lever lite enklare. Tyvärr kan det även betyda några veckor med vare sig el eller varmvatten. Men med solens hjälp är det ganska enkelt att ordna.


Energianvändningen i ett fritidshus beror till stor del på hur mycket huset värms när det inte används. Underhållsvärme minskar risken för fuktproblem och att vattensystem fryser. I hus med isolering och fuktspärr kan det vara nödvändigt med underhållsvärme.


I oisolerade fritidshus som endast används . För uppvärmning och ventilation använder du en speciell typ av solpanel, en luftsolfångare, som absorberar solvärme inuti panelen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения