torsdag 23 juni 2016

Kylskåp förbrukning

Gamla apparater ( kyl , frys, elelement m.m.) drar oftast en hel del mer ström än nya, då de dåligt nyttjar förbrukad energi. I ett vanligt hushåll finns i dag dessutom långt fler apparater och elförbrukare än vad som fanns för bara - år sedan, vilket gör att effektbehovet markant har ökat i våra hushåll under åren. Det som kan vara mest spännande att mäta är hur många Watt (W) eller effekten en apparat förbrukar för stunden. Ett nytt A-klassat kylskåp ska dra ca 2kWh per år, ett frysskåp eller ett kombiskåp med kyl och frys ca 3kWh.


För att se skillnad på apparaterna i hemmet, mät före och efter avfrostning.

Kyl - och frysskåp är inte alltid så energisnåla som energimärkningen anger. Det visar ett test från Energimyndighetens Testlab av tio kombinerade kylar och frysar. Tio kyl - och frysskåp har testats av Energimyndighetens Testlab i syfte att kontrollera energimärkningen.


Den har gått utan avbrott i år, förbrukning i drift 190W. Tänkte behålla dyrgripen så länge jag lever (är år) men tyvärr gick ett gångjärn sönder så jag fick skrota den för en månad sen. Ett nytt frysskåp 1liter med automatisk avfrostning drar 70W i drift.


Ett något mindre frysskåp år gammalt drar 95W . Hur mycket el drar ett kylskåp?

En enkel fråga med ett inte alltid lika enkelt svar. Många faktorer spelar nämligen in när det kommer till kylens energiförbrukning – exempelvis temperaturen är en viktig faktor. För låg kylskåpstemperatur = onödigt hög elräkning. Sju av tio kontrollerade kyloch frysskåp förbrukar mer energi än vad som anges av tillverkaren.


På till exempel torkskåp och torktumlare kan du spara in kostnaden för en ny apparat på några år. Du kan förstås också spara en . I genomsnitt går ca av hushållets energi förbrukning till uppvärmning. Omkring går till varmvatten – dusch, disk, etc.


Resterande går till hushållselen – kylskåpet , tvättmaskinen, belysningen, spisen, diskmaskinen och alla andra elapparater. Vad är en kilowatt-timme? Bosch Kylskåp KIR81AF(1cm) - Integrerat kylskåp med LED-belysning och smarta funktioner för praktisk förvaring. Här nedan några av våra mest använda hushållsapparater och deras energiförbrukning.


Kyl och FrysFrys, gammal 3l. Normal effekt:2W Förbrukn. Användning:Termostat- styrd. Så kan du minska på elförbrukning i kök och tvättstuga.

Låt maten svalna innan den ställs in i kylen. Fyll frysförpackningar så att de är helt fulla. Pressa ut luft ur för- packningar som ska frysas.


Ställ inte kyl eller frys för nära spisen eller ugn. En kyl eller frys ska inte stå för nära väggen. Sv: Strömförbrukning- kylskåp. Mycket bra tabell när det gäller förbrukning i husbil.


I realiteten torde det dock vara så att det fulla skåpet öppnas oftare, varför dess förbrukning blir störst. Energibehovet beror på hur stort värmeflöde det är in i kylskåpet. Och det beror i sin tur på hur stor temperaturen är på utsidan respektive insidan av kylskåpets väggar. Byt ut alla dina glödlampor till lågenergilampor och spara upp till av den elförbrukning som idag går åt till belysning. Post by Fritte on Mon May 08:11:53.


Jag förstår att det kan vara omöjligt att svara på med så lite uppgifter om kylskåpet. Var mer ute efter en grov uppskattning. Jag har begärt lite mer information om det som märke, modell och förbrukning. Har helt och hållet att göra med kylskåpets förbrukning.


Men det kan tyvärr ta lite tid. Räkna amp per timme ( när kompressorn går) säg att den går tim på ett dygn = amp (Ja jag har säkert tagit i, men då hoppas jag i överkant.:-)) Sedan hänger det på om du ligger still och inte kör motorn, om du laddar med varma öl hela tiden, .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения