torsdag 16 juni 2016

Kalla element

Efter ett långt sommaruppehåll ska det skakas liv i husets element. Men ofta är det ett eller flera vattenburna element som strejkar. Problemet – och lösningen – är som tur är välkända, och du kan fixa det på några minuter.


Elementet blir inte varmt. Känn på rören som går in till elementet, rören ska vara varma om det är kallt ute.

Vid varm väderlek matas elementen inte med varmvatten. Termostatens ventil är i läge för lägsta temperatur. Misstänker jag har en tjurig luftbubbla nånstans i systemet. Jag har prövat lufta elementen. Kalla element på våning två - behöver expertishjälp!


Tycker du att det är kallt hemma? Ger elementen inte ifrån sig den värme de borde, trots att termostaten är inställd på max? En vanlig orsak är att det har samlats luft i elementets vattensystem vilket förhindrar vattnet från att cirkulera ordentligt.

Då kan elementet behöva luftas. Orsak till kall radiator. Här visar Håkan som är rörmokare hur du tar reda på vad som är. Låter och knäpper dina element.


Ett element med termostat fungerar på det sättet att termostaten känner av temperaturen i din bostad och ser till att elementen släpper ifrån sig lagom mycket värme. Därför kan elementen vara kalla trots att det är . Vi bor i ett hus med vattenburen värme men alla element blir inte varma. Alltså vattnet kommer inte fram, nån som vet vad problemet.


Vi bor i en hyresrätt, har varit i kontakt med hyresvärden då alla element är iskalla. Fastighetsskötaren har varit. Timråbo höjer hyrorna och låter samtidigt folket frysa i lägenheterna. Varma öl och kalla element Songtext von Docenterna mit Lyrics, deutscher Übersetzung, Musik-Videos und Liedtexten kostenlos auf Songtexte. Hej, Vi har en IVT värmepanna och bergvärme, ca år.


I flera veckor har vi haft ett problem med att alla element på bottenvåningen är kalla. Vi har luftat elementen flera gånger, gått genom alla termostat, ingenting hjälper. När vi luftar elementen så kommer varmvatten fram, sedan kallnar det bara.

Om problemet med kalla element kvarstår trots att du luftat dem några gånger så kan det vara termostaterna som kärvar. Beroende på ventilfabrikat kan ventilerna fastna över sommaren. Plocka bort termostaten på ett element och knacka lite med en mejsel på ventilen. Tryck lite med mejselskaftet på det . I helgen har det varit problem med kalla element i flera lägenheter dygnsjouren har varit här och löst problemet, värmen är på väg tillbaka.


Om ni upplever problem med värmen ska ni vända er till EM (vardagar) eller Dygnet runt-jouren ( kvällar o helger). Värmesystemet fungerar så här. Det har nog hänt de allra flesta: Lägenheten blir kall och vid en undersökning av elementet märker du att elementet inte verkar fungera.


Med några enkla tips kan du få igång elementet igen: Se över fjärrvärmesystemet om ni har ett sådant. Låt en expert trimma in systemet, så att värmen justeras beroende . Hushåll: Kallt element i ruAlla element är OK (markera med X). Kontrollera om du har varmvatten.


Om du har varmvatten fungerar fjärrvärmen men det kan vara fel på din fjärrvärmecentral. Det kan vara för dåligt tryck i värmesystemet. Det upptäcker du enklast genom att känna på pumpen, är den varm så att du inte kan hålla i den så .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения