tisdag 23 juni 2015

Gamla kaminer

Här hittar du gamla , renoverade kaminer vi har renoverat i vår verkstad. Trasiga delar har ersatts och varenda detalj är blästrad. De är nymurade samt omtätade och svärtade. Vi har också några fina, nya kaminer som är tillverkade efter gamla modeller.


Har du en gammal kamin du vill fixa till?

Hör av dig så kan vi hjälpa dig! Välj bland hundratals olika modeller. Samtliga helt restaurerade och i skick som nya, klara att eldas i. Renoveringar utföres till mycket förmånliga priser.


Lämna gärna er gamla kamin eller spis i byte oavsett skick. Vi köper även in gamla kaminer och spisar. I vårt sortiment finns också antikviteter.

Vår kaminrenovering är mycket grundlig och vi ger års garant när ni köper renoverade kaminer av oss . Nytillverkade kaminer och vedspisar, gamla och antika vedspisar och kaminer samt tillbehör till kaminer och vedspisar, vedställ, vedkorgar, spissvärta m. Boverket föreslår skrotningspremie för gamla vedspisar och kaminer. Det är ett huvudlöst förslag att skattebetalarnas pengar ska gå till att förstöra vårt kulturarv. En skrotningspremie försämrar också vår krisberedskap. Från och med i sommar kommer nya regler att börja gälla för den som vill installera en . Jörgen Szymcsak, stämmer det verkligen att nya kaminer är så mycket bättre än gamla ? Det innebär stora fördelar både med tanke på miljön och . Tagen - Kamin Jötul Nr 50 mycket fin med ett hästmotiv.


Boverket vill att fler väljer en ny kamin när det är dags för installation. I en rapport till regeringen lägger . Bostadsminister Peter Eriksson säger nej till skrotningspremien som Boverket önskade införa för gamla vedspisar och kaminer. Boverket: Inför skrotningspremie för gamla kaminer Beiträge 29. Någon kunnig om gamla kaminer ? Vem säljer gamla kaminer ?

Detta för att folk hellre ska skrota dem . Här finns allt för den som gillar läckra gamla kaminer ! För drygt tio år sedan startade Gunnar Persson Tomsarfve kaminmuseum i Eksta. Intresset för gamla kaminer började när Gunnar skulle fixa till sin svärmors gamla kamin. Folk hörde talas om Gunnars intresse och vips hade han massor av kaminer i sin samling, . Reglerna för kaminer och pannor som eldas med pellets och ved ändras till sommaren. Anledningen är att utsläppen av rökgaser från vedeldning ska minskas. Du som redan har till exempel en vedspis eller kamin i byggnaden berörs inte av ändringarna.


Vad gäller när jag ska bygga nytt hus? Norska forskare som testat utsläppen är positivt överraskade. Antika kaminer brinner lika rent som moderna, om de bara eldas rätt.


Nya braskaminer är effektivare och renare än gamla kaminer. Under de senaste åren har det skett en enorm produktutveckling när det gäller braskaminer, för att förbättra förbränningstekniken. De nya braskaminerna har då inte bara fått bättre förbränning utan samtidigt har verkningsgraden ökat från 45- till . Nämnas bör att reglerna bara gäller vid nyinstallation av vedspisar och kaminer , redan installerade vedspisar berörs inte.


Under en övergångsperiod på ett år från att de nya reglerna trätt i kraft får dessutom de gamla reglerna tillämpas. Reglerna skärps för att möta kraven i EU:s ekodesignreglering, som .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения