fredag 5 juni 2015

Direktverkande elradiatorer

Hur minskar man elåtgången i ett hus med direktverkande elvärme? Har man redan fungerande radiatorer kan man satsa på ett centralt styrsystem, säger Jan Lemming. Det sparar cirka procent av elbehovet för värme beroende av hur mycket medeltemperaturen i huset kan sänkas.


De finns med elektronisk termos. Den böjda fronten sänder värmen ut i rummet, vilket gör att du undgår sotränder på väggen.

Om de befintliga elementen har bimetall termostat går det att byta dessa till radiatorer med elektronisk termostat. Båda är direktverkande elelement, men en elektronisk termostat håller temperaturen jämn, inom graders exakhet. Ett gammalt element med bimetalltermostat kan ha en differens på upp till grader. Nu har jag en elektriker som ska byta och komplettera - men vad är det för skillnad på direktverkande el-element och oljefyllda? I sommarhus brukar det vara bättre med elradiatorer då det torkar ur luften mycket bättre om man skall välja mellan det och oljefyllt.


Reglerautomatik för direktverkande elradiatorer Beiträge 3. Nattsänkning elradiatorer Beiträge 20.

Central styrning av el- radiatorer Beiträge 11. Varför är direktverkande elvärme så dåligt? Detta kommer man runt med oljefyllda element, men de är som brandbomber om det böjrar brinna. Många som värmer sitt hus med direktverkande elvärme funderar på att komplettera eller att byta uppvärmningssystem.


Det kan finnas olika skäl, till exempel att hela värmesystemet behöver ses över, höga elkostnader eller osäkerhet kring framtida elpriser. Ett vattenburet värmesystem är ofta mer . Vattenburen värme eller direktverkande el? Oavsett vilket behövs element som är energieffektiva, det lönar sig i längden. Stilren elektrisk radiator med platta sektioner som finns i flera olika färger. Har en väggmonterad trådlös termostat som kan sköta en eller flera radiatorer i samma rum.


Fördelarna är främst låga investeringskostnader och enkel installation. Direktverkande elvärme är mycket vanligt i hus byggda under 70- och 80-talen. Med stigande elpriser ökar intresset för att byta till andra uppvärmningsformer.


Hej, har ääääntligen hittat ett hus som passar vår ekonomi och annat. Men så var det ett värme system.

Fördelar framför direktverkande elradiatorer är att oljeburna radiatorer avger behagligare jämnare värme och är mindre brandfarliga men kan om höljet läcker ge svårsläckt oljebrand. Elradiatorn pendlar i takt med att termostaten slår av och på. Vissa kan bli så heta att de kan antända material som ligger i direktkontakt med . Letar du efter element eller radiatorer till din bostad eller lantställe? Vi på K-rauta erbjuder elradiatorer från Adax men även värmefläktar terrassvärmare och diverse tillbehör. Prisvärd kvalitet från varumärken som Gelia och Gnosjö.


Vi kommer här att beskriva olika . För den som idag värmer sitt hus med direktverkande el är värmepump en särskilt bra investering. Kostnaden för själva värmepumpen är densamma, men återbetalnignstiden blir avsevöärt lägre eftersom besparingen ökar – det är avsevärt billigare att värme sitt hus med värmepump än med direktverkande el helt enkelt. Därifrån leds det varma vattnet ut i radiatorer i huset. Vill du byta ut din direktverkande elvärme måste ett helt nytt värmesystem in.


Med ett vattenburet system har du flera valmöjligheter, du kan välja mellan olika biobränslen som ved och pellets, ansluta dig till fjärrvärme eller installera en värmepump. Hus: Älvsbyhus -7 Ort PITEÅ, uppvärmd yta ca 1m2. W, 5meter ytjord-kollektor i en slinga, st Korado radiatorer,2-rörs vattenburet system. En konvertering från direktverkande elvärme innebär att man tar bort direktverkande elradiatorer och ersätter dessa med vattenburna radiatorer.


Närmare fem procent av de elradiatorer som fanns i . Då kan du bara få stöd för mellanskillnaden mellan vad nya direktverkande elradiatorer skulle ha kostat och vad installatio- nen av ett vattenburet distributionssystem kostat. Det är länsstyrelsen i det län där byggnaden är belägen som .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения