torsdag 18 juni 2015

Byta element vattenburet

Om du planerar att byta element lönar det sig att tänka igenom bytet först. Detta gäller både om du skall byta elelement eller om du skall byta radiator som är kopplad till det centrala vattenburna värmesystemet. Har man vattenburet värmesystem står radiatorn kvar. Att ha ett vattenburet uppvärmningssystem är otroligt fördelaktigt, inte minst eftersom du kan ansluta nästan alla typer av värmekällor. Samtidigt har du möjligheten att dra ner på uppvärmningskostnaderna en hel del.


Kanske är det dags att byta ut dina gamla radiatorer?

Hörs ett knäppande ljud från elementen och har du . Går det byta element själv? Vi är inte helt okunniga, men har aldrig gjort något liknande. Måste man tappa ur hela systemet eller går det stoppa tillflödet mer lokalt?


Det är ett gammalt element , där ett av de två rören har kopplingar eller vad man nu skall kalla dem. Värmen regleras med en sådan där . Byta element - bra för både värmeekonomin och estetiken - viivilla. För vattenburen värme gäller element anpassade för detta.

Till skillnad mot el- elementen där storleken inte är avgörande, utan effekten, är det just storleken som är det viktigaste när man ska skaffa ett nytt vattenburet element. Storleken beror på vilken temperatur man har på värmevattnet, säger Johan . Rörläggaren André Holm går igenom hur du byter termostat på elementen, steg för steg. Att byta ut gamla originalelement riskerar därför att förfula huset och förstöra dess kulturhistoriska värde. Effektiviteten hos gamla vattenburna element står sig faktiskt väl i jämförelse med dagens panelelement, tack vare sektionsradiatorernas stora värmeavgivande yta. Gamla tiders radiatorer har dessutom . Min fråga är om vi skulle kunna uppnå högre värme i rummet om vi byter ut orginalelementen till nya effektiva.


Jag förstår att man kan göra andra åtgärder som att byta fönster, täta fönster mm, men frågan gäller om nya vattenburna element är effektivare än 50-tals element som är påmålade ett par gånger? Bor i ett hur från 50-talet, men gamla vattenburna element i och jag fattar banne mig inte vad det är som händer här i huset. Vet att jag ju självfallet borde ringa nått proffs och byta ut hela skiten, men för tillfället finns inga sånna ekonomiska möjligheter så ja hoppas på en hur-funkar-elementen-kurs . Det negativa med huset är att det är eldrivet, det finns endast ETT element med vatten. Vet någon vad det kan kosta att byta ut allt till vattendrivet, så att man sedan kan fixa bergvärme?


Just nu är det, som sagt, eldrivet med. Vad för slags yrkesmän gör bytet, från el till vattenburet. Kanske lika bra att byta hela vredet, kanske till termostatvred? Du har väl tänkt på att du måste tömma hela värmesystemet på vatten innan du kan skruva av det gamla vredet?


Och du har förstås provat att . Om den inte fungerar är det dags att byta ut den.

För att byta ventil behöver du tappa ur systemet. Fungerar däremot ventilen kan du byta ut din gamla termostat mot en ny modern och ekonomisk från HemmaTema. MMA har utvecklat ett sortiment som är anpassat till dina. Vattenburna element finns i princip alla hem och fastigheter som värms upp med vattenburen värme.


Det är lätta att koppla på och att ibland byta ut dem kan löna sig, både när det gäller energibesparing och för att ge ditt hem eller anläggning en ny look. Här hittar du vattenburna element till priser som varierar beroende på. Efter ett långt sommaruppehåll ska det skakas liv i husets element. Men ofta är det ett eller flera vattenburna element som strejkar.


Problemet – och lösningen – är som tur är välkända, och du kan fixa det på några minuter. Ett par timmar före ankomst eller väckning låter de elementen öka temperaturen i huset igen. Det kan spara mycket energi. Däremot är den här typen av termostater ganska dyra.


Med ett litet hus eller få radiatorer blir kostnaden inte så svidande. Värre är det då i större hus, där totalkostnaden för att byta ut alla termostater . Element har inget egentligt bästföredatum, men med tiden försämras prestandan och tillslut finns det bara en utväg, att byta ut hela eller delar. Ett vattenburet element kan behöva byta ut termostaten och ibland kan man behöva byta hela elementet.


Skriver radiator i rubriken så att ingen missförstår mig Jag och min sambo håller på och ska tapetsera om vårt sovrum och vi har problem med elementet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения