torsdag 11 juni 2015

Från luft ventilation

FTX-system till förmånligt paketpris och rekommenderar starkt FTX-aggregat för att säkerställa korrekt ventilation till ditt hus. Med en tillräcklig och ständig luftväxling i bostaden kan alla i familjen andas in en renare och friskare luft som kan bidra till att behålla din och dina barns hälsa. Med en tillförlitlig ventilation i ditt hus andas du renare och friskare luft som ger dig möjlighet att behålla ditt och dina barns hälsa. En tillräcklig ventilation tar bort lukt, matos och skadliga gaser från byggnadsmaterial.


Samt förebygger fuktrelaterade mögel- och rötskador.

Små barn är känsligare än vuxna och har lättare för . Flyttar en barnfamilj in i ett hus som har en perfekt ventilation för ett äldre par kan den nya konstellationen av människor göra att husets ventilationssystem blir underdimensionerat. De är fler som delar på samma luft och de duschar kanske mer. För att ta reda på hur det står till med innemiljön i villan kan man mäta mängden . Fläktar styr både till- och frånluften vilket innebär att man har full kontroll över mängden friskluft. I någorlunda täta hus kan man därför säga att praktiskt taget all tilluft kommer via tilluftsdonen eftersom systemen inte bygger på undertryck.


Det innebär också att det är lätt att rena luften , genom filter vid luftintaget. Hälsa är den största anledningen till varför du bör träffa någon som kan luft.

Mögel är ohälsosamt både för dig och huset. Sen har vi det här med allergi. Om du känner av pollen eller gräs om våren kan du faktiskt slippa det inomhus. Dessutom kan du samtidigt passa på att mäta dina radonhalter för att . Ventilationen i din bostad har en huvuduppgift. Den ska sörja för att fukt och föroreningar som alstras i ditt hus ska tas bort och ersättas med ny, frisk luft.


För att detta ska fungera optimalt måste ett samspel ske emellan tre olika komponenter: tilluft, frånluft och luft som rör sig mellan rum. Frisk luft inomhus är viktigt för vår hälsa. Här kan du läsa vilka regler och system som finns, och vad du själv kan göra för att få en bra ventilation och en bra luft. Luften i en bostad behöver bytas ut hela tiden. Bra ventilation består av viktiga komponenter som ventilationsaggregat eller fläktar.


Vi säljer aggregat och fläktar till villor, kontor och lägenheter. På så vis skapas ett undertryck och ny luft letar sig in genom uteluftsdon och rör sig sedan genom huset till frånluftsdonen. Genom mekanisk frånluftsventilation, kan man se till att luften alltid tar rätt väg genom huset och undviker på så vis vanliga problem med självdragsventilation, såsom otillräcklig ventilation , bakdrag och . God ventilation förbättrar luftkvaliteten och god luftkvalitet ger god hälsa och välbefinnande.


För att du och ditt ska må bra så behöver huset andas in frisk luft.

Med vår smarta friskluftsventil Airmove 3. Ett bra och välfungerande ventilations system är en förutsättning för en frisk och hälsosam inomhusluft. Syftet med ett ventilationssystem är att ta bort fukt och förore ningar i partikel och gasform från inomhus luften och att ersätta luften med frisk utomhus luft. Föroreningarna kommer till exempel från. Med ventilation kan man också mena de system som ger luftväxling. Systemen styr hur luften tillförs och sprids i en lokal.


En bra ventilation minskar halten av föroreningar i luften , men den kan inte ta bort allt. Självdragsventilation bygger på att ventilationen sker naturligt genom att tilluft kommer in via otätheter och ventilationsdon i huset. Den varma luften stiger uppåt i huset och transporteras ut ur huset genom luftkanaler.


Det uppstår ett undertryck i huset vilket gör att mer luft sugs in. Det är på grund av alla dessa skäl vi behöver ventilationen. I våra hus, på kontoret, i alla lokaler vi lever och vistas i. I ett hus med väl fungerande ventilation ska luften bytas ut helt minst varannan . Detta vet de flesta och det finns mycket pengar att spara för den som lyckas skära ner sina uppvärmningskostnader. Dock kan ett alltför tätt hus skapa problem med inomhusluften. Man behöver därför, speciellt vid en tilläggsisolering, se över ventilationen och se till att man på ett korrekt sätt kontrollerar flödet av luft in i och ut . Vanliga problem med självdrag är att den inte är anpassad till den moderna människans livsstil.


Hus med självdrag tar helt enkelt inte in tillräcklig mängd luft för att du och ditt hus ska må bra. Vad du behöver göra för att komma tillrätta med det problemet är att släppa in mer luft i ditt hus. Imma på fönstren, svårt att få bort fukt i badrummet, trötthet och irriterade luftrör är tydliga tecken på dålig ventilation. Faktum är att luften i procent av alla lägenheter och procent av alla villor inte ens når upp till myndigheternas lågt ställda krav på antalet liter friskluft per sekund och yta eller antal luftomsättningar per .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения