tisdag 5 december 2017

Beräkna elkostnad villa

Med hjälp av Energikalkylen får du en rad praktiska rå allt från enkla spartips till att byta hela värmesystemet. Energikalkylen är Energimyndighetens beräkningsprogram och hjälpmedel för hushållen att effektivisera sin energianvändning. Ibland kan energi- och elförbrukning kännas som en hel vetenskap. Inte minst när man söker energirådgivning stöter man på begrepp som man inte har hört tidigare och får frågor som man kanske inte riktigt kan svara på.


Därför har vi samlat en kort guide där vi går igenom normalförbrukningen i en villa.

Beräkna din värmekostnad med Värmeguiden och jämför olika alternativ för uppvärmning av ditt hem. Vad är normal förbrukning? Alltid har svaret och berättar även vilka delar som förbrukar mest el. Gör kalkyl för elförbrukning och elförbrukning online med smart beräkning på Kalkylator.


Genom att använda dig av vår kalkylator för elkostnad kan du snabbt räkna ut hur hög elförbrukning du har då du använder dina elektroniska apparater. Den fasta avgiften som betalas baseras på den totala konsumtionen och om majoriteten väljer bort ineffektiva vanor kommer detta att leda till en lägre elkostnad som resulterar i avgiftssänkningar. Har försökt googla info om genomsnittlig elförbrukning, men tycker att det verkar variera så mycket.

Och det är väl inget konstigt i sig, men det blir svårt att försöka beräkna elkostnaderna då. Hej, Har funderat lite över vad en normal elförbrukning för en villa är. Räkna ut strömförbrukning på vattenpump? Det första och största steget du kan ta för att minska din elkostnad är därför att tänka om kring uppvärmning.


Kontakta gärna oss på Fortum om du vill ha hjälp med att beräkna din elkostnad. Få koll på din elkonsumtion och minska kostnaderna! Här kan du läsa mer om vad som är en normal elförbrukning för både villa och lägenhet. Elförbrukning i villa skiljer sig enormt från elförbrukning i lägenhet. Självklart påverkas förbrukningen också av faktorer som direktverkande el, bostadsyta och energiförbrukningen av dina vitvaror och elektronik.


Men för att det ska vara enkelt att beräkna och förstå en normal elförbrukning går det att dela in konsumtionen i . I denna rapport redovisas den s. De exakta priserna varierar från år till år och beror på faktorer som elpris, väder och ekonomin i stort, men som fingervisning är statistiken mycket intressant och träffsäker. Nästa tabell visar vad olika uppvärmningsformer kostar per år för en normalstor svensk villa med en familj om fyra personer. Uppvärmningen av huset är viktigast att se över för dig som bor i villa.


Bor du i lägenhet kan belysningen ha störst inverkan på elkostnaden.

Nedan följer en lista på olika apparaters inverkan på elräkningen (normalförbrukning och kostnad per år):. Här kan du som har en lokal eller ett flerbostadshus räkna ut årskostnaden för din fjärrvärme. Beräkningen kan du använda i ditt budgetarbete eller som hjälp att välja det avtal som passar dig bäst. Ange den maximala effekt du behöver, s. Hur hög effekt behöver du? Exemplen visar ”Tvåplanshus med inredd källare” och att det är en friliggande villa , inte ett radhus.


Sedan är det dags att ange hur mycket el ditt hus förbrukar i dagsläget (ett snittvärde per år). I detta exempel utgår vi ifrån en schablonförbrukning för vår typ av hus, i det här fallet . Har element från 70-talet i huset och har länge funderat på vad ja ska byta ut dessa mot. De två senaste vintrarna har ja haft alla element avstängda och bara eldat i en kamin för att få värme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения