fredag 15 december 2017

Liten värmeväxlare

Regelbunden vädring skyddar hälsan och byggnaden. Detta är särskilt viktigt när det gäller värmeisolerade hus med väl isolerade fönster och dörrar. Men: Vid öppet fönster går värme och dyr uppvärmningsenergi förlorad.


Lösningen: Marley Friskluft- värmeväxlare för energieffektiv ventilation. Därvid värmer den förbrukade .

Kompakt och liten enhet med låg vikt och hög värmeöverföring. Prestanda genom sofistikerad plåt stansning. Höga temperaturer och arbetstryck.


Enkel installation, låga underhållskostnader och lätt service. Man brukar använda värmeväxlare för att kunna bibehålla värme vid ventilation eller för passiv kylning. Denna typ av värmeväxlare används ofta i bilar och luftkonditioneringsaggregat eftersom man kan göra denna modell av värmeväxlare väldigt liten och kompakt.


Men den har inte speciellt hög . Nu är jag här igen med ytterligare en fråga.

Jag behöver en värmeväxlare som är liten och smidig och som kan ta vara på spillvärmen som åker ut ur köksfläkten ( och klarar av detta flöde med hyfsad verkningsgrad) i min husbil. Jag har funderat på något från en torktumlare. En annan variant är att bygga . Då man önskar hög temperatur- och årsverkningsgrad av ventilationens värmeåtervinning, är ett ventilationsaggregat med roterande värmeväxlare den bästa lösningen.


Den roterande värmeväxlaren överför både värme och kyla, samt vid köldgrader även fukt från frånluften till tilluften. Resultatet är energiekonomisk fräsch . I en roterande värmeväxlare överförs värme mellan frånluften och tilluften. Systemet är inte heltätt och det finns risk att föroreningar och lukt överförs mellan frånluft och tilluft. Det bör finnas en sk renblåsningssektor inbyggd som gör att luftöverföringen blir så liten som möjligt. Graden av värmeåtervinning kan regleras genom . En film från Komfovent som förklarar det mesta du behöver veta om val av ventilationsaggregat till hemmet och fördelarna som till- och frånluftsventilation ger för hälsan.


Den förklarar skillnaden mellan roterande värmeväxlare och plattvärmeväxlare. Filmen ger också råd om vad man bör tänka på till exempel vid val av filter. Miniventilation med värmeväxlare är ett effektivt och ekonomiskt sätt att förbättra luftkvaliteten och behålla värmen i huset.


Trots detta förekommer den i mindre omfattning än korsströmsvärmeväxlaren. Detta beror till största delen på att det kan finnas en risk för överläckning av förorenad frånluft till luftbehandlingsaggregatets tilluftssida.

En värmeväxlare används för att överföra värmeenergi från ett medium till ett annat. Värmeväxlare kan exempelvis användas för att bibehålla värme vid ventilation, eller för passiv kylning. Denna är vanlig i bilar och luftkonditioneringaggregat då den går att göra liten och kompakt.


Med dess höga termisk verkningsgra låga underhållsbehov, flexibilitet och låga kostnad så är det svårt att konkurrera med någon annan typ av värmeväxlare. Plattvärmeväxlare - den effektivaste värmeväxlaren på marknaden! Nackdelen med en roterande värmeväxlare är att det finns läckage mellan uteluft -avluft och tilluft-frånluft och ett. Ett sätt att jämföra nyttan med en roterande värmeväxlare framför en plattvärmeväxlare med en lägre.


Skillnaden gentemot basfallet är liten för låga verkningsgrader, eftersom begränsningen av. Hemma i kundens fastighet finns en liten kompakt värmeväxlare , som oftast inte tar större plats än ett badrumsskåp. Fjärrvärmekunden äger och ansvarar själv för sin värmeväxlare. Värnamo Energi brukar rekommenderar värmeväxlare av märket Alfa Laval.


Du hittar mer info om deras värmeväxlare på Alfa Lavals hemsida. Ventilationsaggregatet Canvac Q Air V2ger dig en bättre inomhusluft med sin unika inbyggda värmeväxlare. Teoretiskt kan man lägga en mycket lång slinga i tanken och på så sätt få en liten skillnad mellan slingvattnets temp och tankvattnets temp. Lunos-ventilationssystem-ar- innovativa.


Men praktiskt blir längden begränsad vilket betyder att slingan kommer att vara kallare än omgivande vatten vilket leder till konvektion och omrörning av tanken. Känsliga mot föroreningar. Stora effekter på liten golvyta.


Vanliga inom fastighetsventilation. Korsströmsväxlarens verkningsgrad ca motströmsväxlaren kan komma upp i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения