tisdag 26 december 2017

Mögel hyreshus

Hyreshus med mögel och fukt - så kontrolleras din boendemiljö. Mögel i sovrummet, igensatta ventilationskanaler och fuktskadade badrum. Det är några exempel på problem som Helsingborgs stads miljöinspektörer hittat i hyreshus i staden. Inspektionerna ska leda till en bättre miljö för dig som bor där.


Börja med att själv försöka få bort möglet.

Det är hyresvärdens ansvar att utreda och åtgärda fukt- och mögelskador. Misstänker du mögel i din lägenhet är . Den handläggare vid kommunens miljö- och byggkontor som har genomfört en inspektion i fastigheten säger att skadorna i den aktuella källaren är omfattande och att det finns synligt mögel. På måndagen utfärdade hon därför ett föreläggande om att fastighetsägaren snarast ska lämna in en åtgärdsplan.


Hälsoproblem har lett till att hyresgäster i Hudiksvall vänt sig till miljökontoret med klagomål på inomhusmiljön. Nu har jag hittar mögel i mitt badrum, som förmodligen varit där kanske. Det vill säga att det förmodligen uppkommit under min tid. I normala fall är det hyresvärden som bekostar dessa skador men kan han på något sätt säga att jag underlåtit att informera honom då det gått så pass .

Fuktskador blir allt vanligare. I drygt en tredjedel av våra småhus och i cirka procent av våra flerbostadshus finns någon form av fukt eller mögel – ofta till följd av felaktig byggteknik eller konstruktion. Brevid vår tvättmaskin i badrummet är fullt med fuktskador, mögel och om man lyfter på tapeten, (vanlig tapet, ej våttapet som miljökontoret sa att det ska vara) Under trälisterna är det mögel och fukt skador. Nu har det gått så långt ut så att på andra sidan av den väggen så har det blivit likadant. Att fukt och mögel påverkar vår hälsa betvivlar förmodligen ingen.


Men på vilket sätt och i vilken utsträckning? Vad vet vi egentligen idag om fukt och mögel i inomhusmiljön? Då får fastighetsägaren möjlighet att åtgärda skadan innan den förvärras. Om du får problem med fukt och mögel. Hur mår dina medarbetare?


Det har visat sig att problem med inomhusluft ofta beror på fukt och dålig ventilation, men det kan även finnas andra orsaker, som felaktigt byggnadsmaterial. Det bästa sättet att slippa fuktskador och mögel i huset är att förebygga att det händer. Om det finns tillgång till fukt, t. Kvinna svårt sjuk av mögel i Pingstkyrkans hyreshus.


En 78-årig kvinna misstänks ha blivit svårt sjuk sedan hon i flera år har bott i en mögeldrabbad fastighet ägd av Pingstkyrkan i Skanör. Hon har nu genom ombud lämnat en stämningsansökan mot fastighetsägaren till .

Fukt, mögel och råttor i nedgånget hyreshus. En kvinna har lämnat in en olägenhetsanmälan till Karlskrona kommun där hon bland annat skriver att det finns mycket råttor i sopstationen vid hennes lägenhet. Fukt och mögelskador i lägenheten.


Miljöbalken är den lagstiftning som reglerar inomhusboendemiljö och den slår bland annat fast att en bostad ska ge skydd mot fukt, . Bor du i hyreshus ska du kontakta din hyresvärd eller fastighetsägare. Hörbybostäder anlitade en konsult som gick igenom statusen på alla husen, och det stod då klart att det fanns fukt och mögel i samtliga fastigheter i varierande grad. Ja, det är konstaterat skador på samtliga byggnader.


Det handlar om stora kostnader att rätta till det. Vi räknar med en miljon per hus, det . Det är fastighetsägarens ansvar att utreda och åtgärda problem med fukt eller mögel. Du som bor i en bostadsrätt vänder dig till bostadsrättsföreningens styrelse. Du som bor i hyreshus och misstänker en fukt- eller mögelskada i lägenheten ska kontakta fastighetsägaren direkt.


Får du ingen hjälp i ärendet så kan du vända sig till miljö- och stadsbyggnadskontoret. Bor du i ett hyreshus eller en bostadsrätt och misstänker att du fått en fukt- eller mögelskada i din lägenhet ska du kontakta din fastighetsägare eller bostadsrättsförening direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения