torsdag 28 december 2017

Skorsten braskamin

En minst lika viktig del som valet av kamin är valet av skorsten. Du ska tryggt kunna lita på att skorstenen på ett säkert sätt transporterar bort rökgaserna från din kamin. Vår skorsten ger maximal säkerhet och är konstruerad och godkänd för de flesta biobränslen, och det bästa av allt är att Premodul gör det möjligt för dig att . Här hittar du information kring bygglov, tillstånd och installationsanvisningar.


Om du inte har möjlighet att dra skorstenen invändigt, kan du använda dig av vår utvändiga skorsten. Du kan få din skorsten med fyrkantig huv i svart eller röd plåt eller rund huv i svart plåt, raka och vinklade skorstensrör samt välja mellan svarta, vita eller gråa rör för att skapa en inredningsdetalj av din .

Vår skorsten passar de flesta eldstäder och kaminer och kan dras nära brännbart material. Välj mellan att installera den synlig eller inbyggd. När du bestämt dig för att köpa en braskamin är det viktigt att tänka igenom vilken kamin du vill ha och.


Kalkylen utgår från en installation av en rak skorsten. Prisuppgiften är ungefärlig. För att vi ska kunna lämna en slutgiltig offert behöver vi göra ett . Dock modell ”ful” så nu står vi i begrepp att köpa en ny.


Murstocksanslutning - Om du har en murstock att ansluta till, då blir det både billigt och enkelt.

Skorsten från Schiedel är helt slät utan låsband. Du kan köpa oisolerade murstocksanslutningar i olika längder och böjar mellan kamin och murstock. Använd gärna vår mall för kontrollplan! Kaminexperten erbjuder skorstenar, skorstenar till kaminer och takhuvar bl. Schiedel – Europas största tillverkare av skorstenslösningar.


Vi tänkte ha en braskamin på nedre plan. Jag undrar om en skorsten värmer även på andra våningen om skorstenen går genom rummet? Nej, du kan inte räkna med någon direkt värmeeffekt från skorstenen på övervåningen. Den delen av skorstenen är isolerad för att man inte ska kunna bränna sig.


Vi behöver hjälp att montera vår planerade kamin , gör ni det också? Vi installerar både kamin och skorsten åt våra kunder. De flesta av våra kunder vill ha hjälp med just detta och även med övriga delar som bygganmälan etc. Det följer oftast med monteringsanvisning när man köper sin kamin , och det enda man behöver ta hjälp med är en provtryckning när allt är installerat och klart.


Här beskrivs de moment som ingår vid en normal braskamininstallation där man saknar en befintlig rökgång och även måste montera en ny skorsten. Installera en braskamin ? Anpassa din skorsten efter behov med vårt skorstenspaket som du köper per meter, flexibelt och enkelt. Paketet består av en stålskorsten av högsta kvalitet speciellt framtagen och lämpad för vedeldade eldstäder som braskaminer, vedpannor och bastuaggregat.


Om du redan har en skorsten , låt en sotare eller branschkunnig person kontrollera att den kan användas till den kamin du vill ha.

Men den får inte heller vara för stor. Då blir det svårt att få bra drag, vilket . Våra stålskorstenar går att koppla ihop från flera eldstäder och är snabb samt lätt att montera. De passar även alla braskaminer på marknaden.


Jag skall installera en braskamin i ett hus utan skorsten. Naturligtvis är det problem med att hitta en bra dragning av skorstennsröret, så mitt förslag till installatören var att placera kaminen vid en yttervägg och dra en utvändig skorsten på gaveln upp till nocken (½ -plans hus).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения