fredag 15 december 2017

Fuktkvotsmätare

Med denna högkvalitativa fuktkvotsmätare till fabrikspris mäter du enkelt själv. Att mäta risk med fuktkvotsmätare är ett mycket exakt sätt att konstatera om du har risk för att mögel eller röta. En fuktkvotsmätare har två stift som ska tryckas in i trämaterial.


Den räknar då ut mängden fukt i materialet och visar en fuktkvot på en liten display. Det finns en flera fördelar att mäta fuktkvot istället .

Lättanvänd fuktkvotsmätare för byggnadsmaterial såsom trä, tegel, betong, gips, cement och klinker. Drivs med 1x V-batteri (medföljer ej). Träfuktmätare H-DI är en mer kvalificerad fuktkvotsmätare med inställningsmöjlighet av både trätyp och trätemperaturvilket ger den absolut bästa noggrannheten. Jämför priser och läs recensioner på Elverktyg.


Välkommen till PriceRunner! Fuktkvotsmätare för trä, tegel, betong och gips. Används i krypgrund samt vind och ger en god uppfattning kring risken för angrepp av hussvamp eller mögel.


Ett annat ord för fuktkvotsmätare är fuktkvotsindikator.

Eftersom trä binder fukt bättre än luft, ger en fuktkvotsmätning en bättre bild av hur miljön faktiskt ser ut i exempelvis krypgrunden, än vid en mätning av den relativa luftfuktigheten. MoistPal är ett fuktkvotsmätare primärt avsedd för mätning av fuktkvot på sågade trävaror direkt ur tork. Utvecklingen av MoistPal startade sedan vi under flera års tid sett ett behov av fuktkvotsmätare med enklare hantering och effektivare integration mot vårt system SawInfo. En kartläggning av metoder för mätning av fuktkvoter i intervallet 7-fuktkvotsprocent. Luleå tekniska universitet.


Avdelningen för Träteknologi . Denna rapport har också avsikten att förenkla urvalet av fuktkvotsmätare för användaren. Målsättningen är att hitta en mätare som är enkel och robust och som ger tillförlitliga mätvärden oberoende av brukare eller klimat där den används. Avgränsning: Då antalet mätare som finns på marknaden är stort har . Kalibreringsblock för resistiva fuktkvotsmätare för nordisk furu och gran. Blocken kan användas för kontroll av mätare vid mätning i furu och gran. Protimeter Timbermaster SW är fuktkvotsmätare för trä.


Instrumentet levereras med en temperaturgivare som kan användas för automatisk temperaturkompensation. Timbermaster är en noggrann fuktkvotsmätare med karakteristikkurvor för i stort sätt alla förekommande trämaterial. För djupmätning finns som tillbehör både . Med fuktkvotsmätare , insticksmätare kontrolleras halten av fukt i trä.

Bra sätt att konstatera hur fuktigt det tidigare varit i husets riskkonstruktioner. När man mäter fuktnivå i material specifikt, talar man om fuktkvot. Mätning av fuktkvot utförs med hjälp av en fuktkvotsmätare och är vanlig att utföra i samband med en fuktbesiktning, för att få mer exakt information.


Håll koll med rätt verktyg. Energitips Gömmer sig en energitjuv bland dina elapparater? Finns det områden som är dåligt isolerade? Råder det fuktfara på vinden eller i källaren?


Kolla in bildspelet ovan och läs mer här nedanför om instrumenten som kan hjälpa dig att spåra dolda problem i din bostad. Inte konstigt då den kombinerar två instrument i ett. Sökläge” upptäcker fuktförhöjning under ytan med hjälp av radiovågor.


Mätläge” ger precisa mät- värden på fuktkvoten genom stift eller några av de externa mätsonderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения