torsdag 28 december 2017

Välja kompressor

Om du bara ska pumpa fotbollar, kolla däcktrycket i bilen eller blåsa bort sågspån från arbetsbordet så klarar du dig med en ganska liten tankvolym. Du kan välja en på liter, som dessutom kan användas till dyckertar eftersom kompressorn hinner hämta andan mellan varje skott. Funderar på att inhandla en kompressor att sätta i garaget, för enklare jobb. För att välja rätt typ av kompressor och tillhörande utrustning måste vi känna till eller bestämma vissa förutsättningar.


En korrekt bedömning av de faktiska behoven, gör att kompressoranläggningen utnyttjas optimalt med avseende på ekonomi och kapacitet.

Nedan hittar du information om hur man väljer en kompressor. Genomgång av Stanley-Bostitch kompressorer. Står i begrepp att köp mig en enkel, billig kompressor , att ha till bland annat spikpistol, renblåsning av verktyg och liknande enklare syften. Trycket är ju större på den lilla och luftmängden per minut verkar närmast identiskt om man jämför, så varför skulle jag istället välja en med en stor tank? Kompressor till spikpistol finns det någon liten och.


Kolvkompressorer är oftast något mer högljudda, och bör inte . Guide: Välj kompressorn som passar dig bäst. En kompressor har fler användningsområden än vad man kanske tror.

Här är tre schyssta alternativ ute på marknaden just nu. Vilken variant väljer du? Bolist har kampanjpris på stora delar av sitt sortiment. Det kan kännas snårigt i . Fundera också på viktiga detaljer som vilket tryck du behöver, luftförbrukning per minut och dimensioner på tillbehör och anslutningssladdar. Storleken på lufttanken spelar så klart in också.


En oljefri, det vill säga permanentsmor kompressor underlättar . Håller på att titta på en ny kompressor då den jag har är alltför liten. Köpte biltemas 8l kompressor , den har fungerat kalas till dem grejer som jag tänkt använda den till. Renblåsning, luftpåfyllning av däcken.


Har börjat använda kompressorn alltför ofta och känner direkt att en större lär behövas nu. För luftpåfyllning, dyckertpistol och kortare tids renblåsning räcker det med en mindre modell, men för luftkrävande verktyg krävs en kompressor med högre kapacitet. Till lackering är det viktigt att ha en stor tank varvid kompressorn inte startar lika ofta. Tänk på att god ventilation ökar både livslängd och prestanda.


Här hittar du våra olika kompressorer som levererar tryckluft. De kan användas för att driva spikpistoler, färgsprutor, mutterdragare, slipmaskiner eller bara för att blåsa rent där det behövs.

De vanligaste kompressorerna har ett ställbart tryck och brukar ligga på runt 6-bar. Ska köpa en ny kompressor men vet inte vilket märke eller var jag ska köpa den. Har tittat på Biltema, Jula, DUAB, Verktygsboden, men vilka är bra?


Skulle behöva lite råd och tips. Att välja rätt storlek på kompressor , Del 5. Tryckluftsförbrukningen kan uppskattas på rent erfarenhetsmässiga grunder. Denna metod är osäker och kräver stor erfarenhet av bedömaren. Ett annat sätt är att mäta en befintlig kompressors belastning.


Beroende på vad tryckluften ska användas till, avgörs vad som kan accepteras ifråga om partiklar, oljerester och vatten. Partiklar kommer in i kompressorns insug från omgivningsluften, medans olja och vatten, är ett resultat av komprimeringen som sker i kompressorn. Då de verktyg och maskiner som drivs av . Välj rätt kompressor efter dina behov! Med en kompressor i garaget så är du redo att göra varje projekt lite roligare och betydligt mycket enklare. På Jula hittar du kompressorer i flera styrkor och prisklasser, men även för alla sorters projekt.


Oavsett om du är hemmafixare eller proffs! Däremot så är det inte helt enkelt att . Koppla in analoga kompressorer till Focusrite ljudkort. Turbo eller kompressor – vad ska du välja?


En intressant guide om respektive överladdning och deras för- och nackdelar. Eller så kan man göra som Volkswagen och köra båda samtidigt! Vi hjälper er att välja kompressor för just erat behov.


Mer information finner ni här. När det gäller storlek, är det lämpligt att välja en kompressor som överstiger den beräknade förbrukningen med ca. Vid arbete med luftverktyg, eller när tryckluften ska anslutas till torkutrustning och till ett tryckluftssystem, krävs maskiner med efterkylare och vattenavskiljare för att undvika problem med frysning och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения