måndag 24 juli 2017

Vakuumrörsolfångare

Som all teknik vidareutvecklas vakuumrörsolfångare hela tiden och når idag de högsta värden mätt i verkningsgrad man kan uppnå, jämfört med andra solfångartekniker. Tidiga barnsjukdomar, främst tappat vakuum mellan rören har idag åtminstone hos ledande leverantörer i stort sett försvunnit, vissa leverantörer lämnar . En vakuumrörsolfångare består av ett antal vakuumrör. Det yttre röret är transparent och det inre är själva absorbatorn.


I centrum av det inre röret blir luften oerhört varm.

Det är här man plockar ut energin. Det finns i huvudsak två sätt att . Hur fungerar en vakuumrörsolfångare ? Inuti sitter antingen en plan eller cirkulär absorbator av metall, som absorberar solinstrålningen, blir varm och . Högeffektiva vakuumrörsolfångare med sk. Vakuum fungerar som isolering.


SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Vi erbjuder solfångare för villor till ett bra pris, men har även vakuumrör och värmeväxlare.

Välkommen till Handskholmen! Värme och varmvatten från solen. Våra vakuumrör är tillverkade utifrån särskilda specifikationer anpassade till vårt nordiska klimat för att ge ett bra energitillskott även under vinterhalvåret.


De kommer från företaget Exoheat i Båstad importerade från det stora vakuumrör landet Kina. Testerna gjordes med en solsimulatorn hos Energi och Byggnadsdesign på LTH som består av sju lampor som belyser den uppställda . U- tubssystem för lång livslängd. Kan anslutas till FlexiFuel. Allt material är återvinningsbart.


Den effektivaste solfångaren är vakuumrörsolfångaren men även plana solfångare är ett kostnadseffektivt och tåligt komplement till t. Bästa effektivitet uppnås i kombination med ExoTank systemtankar. Vi kallar det Flexifuelkonceptet. Effektiv användning av solvärme – absorbatorn med högselektivt ytskikt fångar upp extra mycket solenergi och har därigenom en hög verkningsgrad. Samtidigt garanterar vakuumet i rören en extra effektiv isolering.


På så sätt uppkommer nästan inga förluster mellan glasrör och absorbator och . Mycket har skrivits om vakuumrör vs plana solfångare, det svåraste i sådana diskussioner är nog att undvika religionskrig :D Här är några skillnader: - vacuumrör är bättre än plana vid höga systemtemperaturer (mindre känsliga för avkylning) - plana är billigare per producerad kWh vid låga . Intresset för vakuumrörsolfångare växer och marknadsandelen är cirka procent. För att öka instrålningen mot absorbatorn finns det solfångare som .

Detta innebär en högre verk- ningsgrad. I det första fallet går ett kopparrör ner i vakuumröret och vänder i ett U. En solfångare producerar varmt vatten och består i regel av en plan låda med isolerad botten och en täckskiva av glas eller plast. På senare år har intresset ökat för vakuumrörsolfångare som består av glasrör där luften har evakuerats. Alla byggnader och anläggningar som har behov av varmvatten under . Plana solfångare kan till och med ha högre . Komplett solfångare som levereras med monterade vakuumrör .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения