måndag 24 juli 2017

Fläkt till öppen spis

Hos Mariebergs hittar du fläktar till eldstäder som ger en bättre värmespridning från rum till rum. Välkommen att välja fläkt till din kamin hos oss! Har en lite ovanlig request här, ska modda min spis kamin =D I mitt hus hade jag en öppen spis men elda man i den så sa det vooof så var veden nerbrunnen och.


På BAUHAUS erbjuder vi en mängd tillbehör till braskaminer och öppna spisar. Välj bland eldställ,gnistgaller, golvplåtar, skyddsgaller och mycket mer. På BAUHAUS hittar du garanterat ett komplement för din kamin eller öppna spis !

Smartfan är en fläkt som ökar värmespridningen från kaminen. Har monterat in en kassett i en gammal öppen spis med rejäl murstock. Temperaturökningen i rummet blev mycket bättre när jag gjorde ett expriment med. Värmefläkt till öppen spis Beiträge 18. Fläktsystem till spisinsats Beiträge 3. Samma takfläkt för köksfläkt, öppen spis och kamin?


Ansluts kaminfläkt effektiviserar kaminens eller den vedeldade spisens uppvärmning genom att cirkulera den varma luften ovanför kaminen ut i rummet. Tack vare det termoelektriska elementet drivs fläkten enbart av värmen från kaminen. Fläkten placeras ovanpå spisen eller kaminen .

Njut av värmen från din kamin. Med en fläkt monterad på kaminen sprider sig värmen effektivt från rum till rum. Termostatstyrd - startar automatiskt när du eldar och stannar när elden falnat.


Enkel att montera, även i efterhand med bibehållen uteluftsanslutning . Alstrar sin egen ström av kaminens värme, inga sladdar eller batterier behövs. Kaminfläkten är inte bara en. Men stiger värmen ofta och inte genomsyrar rummet så bra som den kunde.


Det är där en eldstad fläkt för att både öka mängden värme som produceras av . Detta ger möjlighet att överta en stor mängd värme från avgaser och överföra den till . En eldstad på egen hand klarar av att släppa en bra mängd värme i ett rum. Oavsett vilken kaminfläkt du använder till kaminen är det viktigt att du sköter om din kamin, öppna spis eller annan eldstad på ett kontinuerligt och korrekt sätt. Du ska båda läsa igenom manualen för kaminen och kaminfläkten och spara dessa för att säkerställa att du inte glömt något gällande det årliga underhållet.


Orsaken är att den behöver stå på ett underlag som är ca 65º C och det måste finnas tillgång till kallare luft bakom fläkten för att den ska kunna fungera som avsett. Värmen från braskaminen får igång motorn som får fläkten att snurra och fördela värmen i lokalen. Passar ej till pelletskamin e. Sprid värmen i huset med vår värmeflyttare bestående av ett komplett paket. Det är just de som är nackdelen med en öppen spis , man eldar för kråkorna.


Värmeväxlare i skorstenen tror inte jag heller på, det är nog enklare med nån form av fläkt att flytta runt luften med.

Skorstenen från din öppna spis går idag upp över tak i en egen rökkanal. I vart fjärde hem med braskamin eller öppen spis uppstår det problem när brasan ska tändas. För att det hela ska fungera som det är tänkt bör . Det är faktiskt inte heller någon som behöver leva med rök och sot i bostaden på grund av dåligt drag, eftersom en mekanisk rökgasfläkt ger samma fördelar som en spisfläkt.


Många tror att det är deras eget fel att det. Våra effektiva kassetter och insatser för öppna spisar och eldstäder är samtliga testade och godkända av Boverket. EFFEKTIV VÄRME MED EN CAMINA- SPISINSATS.


Brännkammare som sätts in. Wärmo är en kassett speciellt utvecklad för befintliga öppna spisar och är standardutrustad med en kraftig konvektionsfläkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения