fredag 14 juli 2017

Pelletspanna bäst test

De flesta pelletspannorna i testet har en effektivitet, verkningsgra på procent eller bättre. Pellux 2från Nibe, Pellmax CU från Värmebaronen och Vitoligno 300-P från . Energimyndigheten har genomfört ett stort test av pelletspannor. Testet visar att Baxi pelletspanna TPK är en av Sveriges effektivaste.


Dessutom mycket prisvärd!

Har pelletspannan en verkningsgrad på procent innebär det att procent av pelletsen till pannan blir värme i husets radiatorer eller golvvärme. Bäst verkningsgrad i detta test , och procent, hade . Svenska Solgruppens vinnande koncept. Du får ”vart femte år gratis” med vårt paket! Vårt koncept blev ” bäst i test ”. Vi tipsar om produkter i vår guide.


Vårt test av pellets för panna och kamin visar att den svensktillverkade håller riktigt hög. Kaminen är oftast ett komplement till en annan värmekälla, medan pelletspannan kräver ett vattenburet system som värmer både huset och ger varmvatten.

Många byter ut sin pelletspanna på grund av bekvämlighetsskäl men idag finns det många pannor som sköter sig själva. Ett stort test av pelletspannor avslöjar hur mycket du kan spara på att välja en effektiv panna med låg mängd utsläpp. När det kommer till verkningsgrad vid deleffekt är . Ett nytt test av pelletspannor visar att den effektivaste pannan kan minska dina pelletsinköp med procent varje år samtidigt som man minskar. De flesta pannorna i testet har en verkningsgrad på procent eller bättre, men den varierar vid full effekt från som bäst procent ( vid dellast) till lägst 80 . Pannornas effektivitet, verkningsgra varierar från som bäst procent till lägst procent. Men de flesta pannorna i testet har en verkningsgrad på procent eller bättre.


Har du en pelletspanna med lägre verkningsgrad får du räkna med att köpa mer pellets. När du installerar en ny pelletsbrännare eller ett helt system kan du få avdrag på arbetskostnaden i form av. Jämför priser och läs recensioner på Värmepannor. Välkommen till PriceRunner! Dagens pelletspannor är helautomatiska och ställer själva in optimal förbränning.


De känner av och rengör brännaren automatiskt, sotar rökgasvägarna och ser till att aska och sot hamnar i en extern behållare. Kompletterat med solfångare blir det allra bäst - då behöver pannan inte eldas på sommaren för . Pellets har som bränsle en jämnare kvalitet (form, storlek, fukthalt) än ved som gör att förbränningen är lättare att styra. Pelletspannan har utvecklats parallellt med vedpannan under samma tidsperiod.

Därför är utsläppen från pelletspannor i allmänhet lägre än utsläppen från de bästa vedpannorna. En liten kompakt laddpanna som kan köras med kW eller kW ULMA pelletsbrännare. Pannan har en vattenvolym på endast liter och ska kopplas mot en ackumulatortank varifrån radiatorvärme och varmvatten hämtas.


Regelbunden service - Teckna ett avtal om årlig service för din panna så att den går med bästa möjliga verkningsgrad och låga utsläpp. Värmebaronen tillverkar pelletsbrännare, pelletspannor , vedpannor, solfångare och elpannor för villor, industrier och fastigheter. Samtliga energi- och värmekällor tillverkas i Sverige i egen fabrik och är miljöcertifierade.


Köp en pelletspanna från Ulma! Ulmapannan från det svenska företaget Ulma AB har flera gånger utsetts till Bäst i test. Investera i en pelletspanna från Ulma för effektiv och miljövänlig uppvärmning! Här nedan finner du flera olika typer av pelletspannor med varierande storlekar och prisklasser – Välj den som passar ditt .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения