fredag 7 juli 2017

Dubbla luftvärmepumpar

Jag har tagit lite offerter på LLVP. De enda som kollat på huset på plats har rekommenderat två pumpar men jag är lite skeptisk ändå. Nedan ser du vilka modeller av våra luftvärmepumpar som har fler än en innedel (utblås med fläktar). En värmepump med två innedelar kallas ofta duo, eller duo-split. Ibland räcker det inte med en luftvärmepump , även om du väljer den starkaste.


Du kanske har ett hus med två våningar eller ett hus med krånglig planlösning.

Man kan då välja att installera en värmepump med flera innedelar, men många väljer ändå att installera flera värmepumpar i samma hus. Ofta är detta mer effektivt . Tekniken sparar stora pengar genom att värmepumpen omvandlar energin till värme. Du har alltså nytta av din nya värmepump året om, även om den kan vara olika effektiv på de två uppgifterna. Känner bara att jag måste skriva av mig lite.


Jag äger en enplansvilla byggd -7 direktel och med en boyta om ca 1kvadrat i vinkel. Placering av luftvärmepump. Köper du en luftvärmepump från oss ingår installationen och då hjälper vi dig även med placeringen.


Men innan köpet kan det dyka upp en del frågetecken.

Passar en luftvärmepump ens i mitt hus? Har jag en tillräckligt öppen planlösning? Vi hjälper dig välja en värmepump som passar dina . Hur stor är energibesparingen på en luftvärmepump ? Fakta: Energibesparingen för en luftvärmepump beror på vilken typ av värmepump du väljer. Tyvärr, går det inte att komplettera en värmepump med ytterligare en innedel.


Man måste bestämma sig från början. Antingen vill man ha en värmepump med en innedel, eller en med två innedelar eller en med tre o. Det går helt enkelt inte att lägg till extra innedelar. Man bestämmer sig vid köpet och får . Anpassad för nordiskt klimat Täcker boyta upp till kvm!


Panasonic TZbestår två enheter, en utomhusdel och en ino. Luftvärmepump med dubbla utblås, värmer hus upp till 1m2. Hushåll: Två vuxna och två barn. Fujitsu värmepump med två innedelar.


Energiåtgärder: Kanalsystem och fläktar som fördelar värmen i huset. Noggrann injustering av termostater. Värmeåtervinning från dusch, torktumlare och . Slukar ditt hus mycket elvärme?

Så här går du tillväga för att få bäst utbyte av värmepumpen. Sätt sedan på där det behövs. Alternativ: En pelletskamin - lite dyrare men större mysfaktor. Köper du två separata innedelar till värmepumpen blir priset detsamma som för en pelletskamin. Låg installationskostnad.


Luft- luftvärmepump från Sanyo. Innedelen är silverfärgad som standar fler färger finns som . Tack vare den inverterstyrda kompressorn erhålls en optimal årsvärmefaktor för största möjliga besparing. Med lagom doser kärlek kan du få lätt ut mer av sin luftvärmepump. Det finns två olika modeller av .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения