fredag 14 juli 2017

Spillvattenvärmeväxlare

EFFAB har produkter och koncept för att återvinning av energin från spillvatten , avloppsvatten och processvatten. Den återvunna energin återanvänds för producera varmvatten , värme och kyla. Den unika underhållsfria spillvattenvärmeväxlare till fastigheter och industri från SPUAB.


Den patentsökta konstruktionen som för värmeväxling av spillvatten till en helt ny nivå med unik värmeöverföring. Producerad i korrosionsbeständigt material som tål även de svåraste miljöer och där ingen .

Ersätter konventionella självfallsrör, inga riktningsförändringar och har därmed hög driftsäkerhet. Låg eller ingen elförbrukning – Hög driftsvinst. Ett urval av våra produkter. CCF används då köldmediet är något annat än tappvatten då det endast finns ett metallskikt mellan varmt och kallt medium. Motströmsvärmeväxlare för alla typer av spillvatten.


I slutet av förra året lanserade Spuab (Sandvikens projektutveckling) en helt ny spillvattenvärmeväxlare som återvinner procent av värmen från avloppsvatten. Beräkningen baseras på Boverkets standardvärde för vattenanvändningen hos en tvåbarnsfamilj – 140 .

Tillsammans med KTH ska företaget Inex undersöka bland annat temperaturverkningsgrad och värmeövergångstal hos olika typer av spillvattenvärmeväxlare. Att hålla balansen däremellan är. Projektets syfte är att mäta och utvärdera hur stor återvinning tekniken kan ge i ett flerbostadshus under verkliga förhållanden.


VÄRMEÅTERVINNING UR SPILLVATTEN. Spillvattenvärmeväxlare i drift - Mätning och utvärdering. En utredning av möjligheterna med spillvattenvärmeväxlare.


Uppsats, Grundnivå ( kandidatexamen), hp. Energisystemingenjörsprogrammet. Handledare: Mathias Cehlin. Examinator: Peter Hansson . Tekniken för spillvattenvärmeväxling är enkel och växlarna håller i regel länge och kräver inget underhåll. En spillvattenvärmeväxlare kopplas in så att motströmsvärmeväxling uppnås.


En växlare ansluts till utgående spillvattenledning och inkommande kallvattenledning. Ett problem är att de större växlarna . Värmeväxlarna ska studeras både i laboratorium och i fält. Utvärderingen ska göras av företagets industridoktorand Sofia Korpar .

En väldimensionerad spillvattenvärmeväxlare kan enligt tillverkare idag potentiellt återvinna av värmen i spillvattnet. En litteraturstudie har gjorts för att fastställa vilka byggnader som uppfyller de förutsättningar en spillvattenvärmeväxlare kräver. Att installera en spillvattenvärmeväxlare under en.


När vi duschar går mycket energi till spillo. Med avloppsvärmeväxlare kan du återvinna värmen ur avloppsvattnet. Evaluation of Portvakten Söder´s waste water heat recovery system and hot water usage. Dessutom planeras det för nya undercentraler för att minimera kulvertförluster, kontroll och styrsystem med nya styrcentraler, nya termostater, ventiler och . Meddelande om upphandling under tröskelvärdet. Avsnitt I: Upphandlande myndighet.


Hyresbostäder (tillhör idag Växjöbostäder) byggde två flerbostadshus i trästomme och passivhusteknik i kvarter Portvakten Söder i Växjö. Mellan de två byggnaderna finns en spillvattenvärmeväxlare installerad för . Rapporten visar på potentialen hos en liggande spillvattenvärmeväxlare , som är en del av spillvattenstammen, den återvinner ca 12± av värmen i spillvattnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения