onsdag 12 juli 2017

Uppvärmning med pellets

Frågor och svar, fördelar och nackdelar med pelletskamin och pelletspanna – allt om uppvärmning med pellets i villa. Vilka är fördelarna med att använda pellets som uppvärmning ? Dessutom är det billigare än både olja och elvärme och i de flesta fall även mer ekonomiskt än bergvärme. Dock är pellets dyrare än ved men i gengäld är det torrare, ger . Det gör pellets till en relativt billig uppvärmningsform.


Vi har precis köpt ett hus, med inflytt nu i Mars.

Uppvärmningen är med pellets så jag är lite nyfiken av vad. Någon synlig rök förekommer inte och ingen lukt, vilket förmodligen uppskattas i grannskapet. Om du fortfarande inte är övertygad om att pelletsvärme är det bästa alternativet för dig föreslår vi att du läser om hur lätt det är att byta till uppvärmning med. En normalvilla behöver 5-ton pellets per år = kubikmeter.


Om villan värms med kubikmeter olja per år blir pelletsbehovet ton om året. Det man ska komma ihåg vad gäller pellets är att den här metoden för uppvärmning som mest kan stå för av den totala uppvärmningen av ett hus. Därför så bör man kombinera pellets med . Vi hade en del svårigheter att klämma ur mäklaren.

Ska du täcka hela husets behov av uppvärmning och varmvatten kan du elda med pellets i panna som är ansluten till husets vattenburna värmesystem. Du kan antingen montera en pelletsbrännare på den befintliga olje- eller vedpannan ( vilket går att göra på de allra flesta pannor), eller köpa en ny panna . När det kommer till uppvärmning med pellets så finns det två olika varianter. Det finns en som endast värmer upp inomhusluften och så finns det en variant som också värmer upp vatten till element och till tappvatten. Det är den så kallade pelletspannan som värmer upp alla de olika delarna, medan det är en pelletskamin . Att värma bostaden med pellets är billigast.


Dyrast är det att värma upp med el, därefter kommer olja och naturgas. Tänkte kolla om de är några här som har pellets som uppvärmning ? Vi ska eventuellt köpa ett hus som har den uppvärmningen. Antar att de är en hel del som kör med det uppvärmningssättet i dagsläget, men det jag skulle vilja veta är hur mycket ni gör av med i månaden?


Det skulle vara roligt att se vad . När de flesta grannarna i området där Karin Thunholm bor borrade efter bergvärme valde hon att satsa på pellets istället. Den låga kostnaden för uppvärmning uppväger med råge den arbetsinsats som krävs. Priset på pellets jämfört med priserna på el och olja gör pelletsuppvärmning till en lönsam, trygg och 1 förnybar investering. Du slipper även oroa dig för ofyllda vattenmagasin eller kärnkraftverk som tas ur drift.


Du behöver inte byta ut din panna eller sätta in en helt ny kamin för att kunna elda pellets. Du kan helt enkelt ersätta oljebrännaren. Du kan helt enkelt ersätta oljebrännaren med en pelletsbrännare så du kan elda pellets i oljepannan.

Det är också möjligt att använda . Pellets innebär låg, pristrygg uppvärmning. När du använder pellets som uppvärmningslösning kan du använda det dels som huvudkälla eller som komplement till befintlig värmelösning. Svensk pellets produceras främst av restprodukter som spån från den inhemska skogsindustrin. Pannor anslutna till ett vattenburet distributionssystem producerar även varmvattnet till . Funderar du hur du ska värma upp ditt hus på bästa sätt? Har du funderat på pellets ? Här hittar du information om fördelarna med pellets , ett modernt och miljövänligt alternativ för uppvärmning.


Bergvärme, solpanel, vedpanna, pellets – eller kanske jordvärme? Vilket värmesystem passar till vilken sorts bostad? Här reder vi ut begreppen kring de mer eller mindre miljövänliga alternativen när du ska värma upp ditt hus.


Se vad som är bäst för dig. Här är din guide till prisvärd husuppvärmning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения