måndag 3 april 2017

Skorstensrör genom vägg

Hej Jag har installerat en vedeldad kamin i en sommarstuga. Jag har proveldat i kaminen för att se så allt fungerar, men jag tyckte att rökröret som går genom väggen blir lite väl varmt. Genomföring vägg , oisolerad skorsten. Utvändig skorsten - värdelöst?


Installera enkel vedkamin. Har ingen skorsten eller liknande utan skall helt enkelt dra rör ut i luften.

Röret skall gå ut genom väggen och förbi takfoten. Hur högt skall röret sticka upp från takfoten? Att kaminen skall stå på skyddsplåt och att denna plåt skall följa röret längs väggen är jag på det klara med.


Likaså att genomföringen i . Kamin i annat rum än murstocken. Med hjälp av fristående vinkel kan du bygga in skorstenen i ett schakt eller dra skorstenen genom en innervägg och låta den gå upp på andra sidan väggen. Pelletskaminer utan skorsten finns det? Klart att det finns, och det är en Svensk patent från Ariterm i Kalmar.


Vilket gör att du inte behöver bygga en dyr skorsten i huset.

Utan bara ett hål genom väggen , visst är det otroligt? Typgodkänd i högsta täthetsklassen (klass D). Bastuskorsten för utgång genom vägg bakom aggregat, oisolerade rökrör. Om du inte har möjlighet att dra skorstenen invändigt, kan du använda dig av vår utvändiga skorsten.


Den räfflade delen på rören skall vara bort från eldstaden (oavsett om det finns en pil på omgivande emballage som indikerar något annat!). Rören skall skjutas ihop ordentligt. Det är viktigt att det blir tätt vid anslutningen mot . Montering av arbetsbrygga till skorsten utan skorstenshuv. Rita upp hålets storlek symetriskt runt centrum markeringen och såga därefter upp hålet med en sticksåg.


För att erhålla rätt storlek på hålet i lutand e tak rekommenderas att klippa. När kaminen ansluts genom en brännbar vägg till fristående. Detta är speciellt viktigt när montaget avser en bakanslutning genom mellan eller yttervägg, där detaljerna. Skillnaden mellan dessa två mått kompenseras genom att skorstensmodulen genom vägg kapas mot kopp-.


Alla ni som vill komplettera er uppvärmning med en eldstad behöver inte oroa er för att skorstensmonteringen är ett komplicerat ingrepp. Dags att sota skorstenen eller skaffa en skorsten till bastun? Hos oss hittar du dina skorstenar till både kaminer och bastur. I vårt sortiment har vi bland annat skorstenshuv, regnskyd emaljrör med eller utan böj, rökrör och vinkelrör från bland annat Harvia.


Harvia är ett märke som kan bastu och bastuaggregat.

Nordic Heating kan erbjuda skorstenar och rökrör till alla typer av eldstäder! Använd gärna vår mall för kontrollplan! Skorstenarna är godkända för CE- märkning. Möjligen har jag upptäckt att färgen lossnat lätt när jag råkade skrapa ett rökrör. Totalt sett bra kännsla än så länge.


Dessvärre visade det sig att . En bra tumregel att känna till innan man installerar rökrör genom väggen är att ifall man inte känner sig helt säger på hur röret ska monteras, kontakta din sotare. Dem kommer kunna hjälp dig montera bastu rökrör genom väggen till bastun. Bra material så som t ex ens vägg bör hålla ungefär en temperatur om grader.


Så enda lösningen är att dra skorstenen utanför huset, längst med väggen upp till taket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения