torsdag 20 april 2017

Luftfuktighet hemma

Det är viktigt att ha rätt luftfuktighet inomhus och rätt inomhustemperatur. Intab har dataloggers för mätning av inomhusklimat. På vintern har ju uteluften betydligt högre RF än på sommaren.


Temperatur beroende som föregående talare sade. Har du säg RF ute vid säg grader så har du när den är grader runt Rf om jag inte missminner mig. Men du har däremot hemma ett tillskott av fukt .

Vad är normal luftfuktighet inomhus? Luftfuktighet inomhus - en guide Beiträge 23. Inomhusklimat och torr luft i privata bostäder - få optimal luftfuktighet.


Denna kombination gör att inomhusklimatet blir mycket torrt om vintern, vilket ger husets boende många olika hälsomässiga besvär. Därför finns det en stor . Om du konstaterar att värdena hemma hos dig eller på jobbet konstant ligger under eller över bör du ta reda på orsaken och vidta åtgärder. Normal luftfuktighet uppnår man nämligen genom att kontinuerligt höja eller sänka de uppmätta värdena.


Använd därför gärna Trotec:s modernaste . Om luftfuktigheten inte är bra inne kan det ge stora konsekvenser.

Ett fuktigt hus kan ge problem med mögel, unken doft, kvalster och röta. Det är inte bra för luftvägarna och kan faktiskt ge problem med allergier. För mycket fukt botas med en luftavfuktare, där en luftvärmepump kan hjälpa till att avfukta luften . Inomhus handlar det framför allt om för hög luftfuktighet som ger upphov till höga mögelhalter, men andra faktorer kan också påverka. Sällskapsdjur kan i vissa fall bidra till ökad tillförsel av mikroorganismer och förvaring av organiskt avfall inomhus kan exempelvis ge ökad exponering för både bakterier och . Off Topic: Jag tänkte åka ner till clas ohlson imorrn och köpa en hygrometer som ska vara skaplig enligt folk som kan.


Det handlar om ett uthus som bara används till . Håll koll på luftfuktigheten inomhus. Mäter luftfuktigheten från platser samt. God ventilation är en förutsättning för att du, din familj och ditt hus ska må bra.


Men på vintern eldar vi gärna på lite extra hemma , med element och värmepannor. Det gör inomhusluften torrare och kan orsaka besvär hos en del människor, men även för många av våra krukväxter, som trivs bättre när . Du vistas i ditt hem en stor del av livet. Vilken temperatur bör man ha i hemmet?


Folkhälsomyndigheten rekommenderar – 24°C inomhus. Fast de i norra Sverige har ju inte lyxen att fundera över det, där lär det vara mkt låg luftfuktighet under både veckor och månader. För min del kommer sig intresset av att jag tycker det är väldigt trevligt att ha (stora) palmer (och andra exotiska växter) hemma , förutsatt att de kan fås att trivas så bra att de . Få ett bättre inomhusklimat och spara ström.

Det är många som har besvär med torrt hår, sprucken hud och torra slemhinnor när temperaturen kryper under nollan. Både växter och möbler trivs bättre i hög luftfuktighet. Luften inomhus blir automatiskt . De flesta människor vill ha mellan och grader inomhus, men behoven är olika för olika personer. Rätt temperatur i hemmet.


Om ventilationen fungerar dåligt stiger luftfuktigheten och sängkvalster trivs. En fungerande ventilation är en förutsättning för ett bra inomhusklimat. Bra ventilation byter ut använd inomhusluft mot renare uteluft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения