torsdag 6 april 2017

Insats till kakelugn

Här säljer vi kassetter för montering i kakelugnar. Skillnaden mot den mindre kassetten är att insatsen ofta har en mer rejäl brännkammare. Har du en äldre modell av Cronspisen flat kakelugn där insatsen har gjort sitt. Spisinsatserna är ofta gjorda för egen inbyggnad och du kan alltså mura in . Nu kan du byta ut din gamla insats i ugnen och köpa en modernare med högre förbränning.


Självklart kan du även använda butiken för att köpa enklare tillbehör till din befintliga eldstad.

Kan även anvädas för inmurning i ex öppna spisarViss leveranstid kan föreko. Vet att det finns nya kakelugnar som är vattenmantla men detta var en insats man stoppade i den befintliga, dock skulle man få . I Bosared mellan Ambjörnarp och Mossebo fanns en gammal kakelugn som en gång gjorts om till öppen spis. Men inte nog med det – för på andra . Vi har tillverkat braskaminer i Markaryd i Småland till svenska hem sedan 60-talet. Det kommer vi att fortsätta göra, men med en förändring. Elda i din kakelugn – utan fungerande skorsten.


Bolaget designar, utvecklar, producerar samt distribuerar skorstensfria etanoldrivna kaminer och förbränningssystem till företag och privatpersoner i länder. Vaunis produkter ger följande fördelar - Enkel och flexibel .

Men satsar du på en insats kan du förbättra verkningsgraden till - procent. Insatsen gör också att man får en mer kontrollerad förbränning, vilket ger högre verkningsgrad. Det finns många olika modeller och fabrikat att välja mellan. Gjutjärn med flänsar är ett bra val.


Vi säljer och monterar eldstäder, skorstenar och dekorsten samt renoverar skorstenar. Låt oss hjälpa dig att förverkliga dina drömmar om en egen eldstad. Gabriel Keramik, Nunnauuni, Jötul, Cronspisen, täljsten.


Men om du ändå tvekar i valet mellan eldstäder så kan följande lista vara till hjälp. Kakelugn eller kamin eller rörspis eller …? Det här är kakelugnens ”släktingar”, dvs andra eldstäder man kan ha i sitt heRörspisen. Den har en insats som byggs in i betongblock och putsas eller målas. Denna princip har bevarats även i de kakelugnar som nytillverkas och den beskrivs i sprängskissen till vänster.


De blå pilarna visar var frisk luft tas in till förbränning, insats och fläkt. Den uppvärmda röken vandrar sedan genom det ca meter långa kanalsystemet, varvid den ger ifrån sig värme till det eldfasta gods, som . Den fångar på det här sättet upp så mycket värme som möjligt och stenarna avger värmen i lugn och sakta takt. Verkningsgraden kan bli så hög som i gynnsamma fall, medan en öppen eldstad utan insats kan vara en tiondel så effektiv. Glasdörr till kakelugn med luftreglage. Oavsett om du har en trasig skorsten eller kakelugn som behöver muras om, eller vill ha en egendesignad eldstad så har du kommit rätt.


Vi hjälper dig med allt för att du ska.

När du sitter där med besiktningsprotokollet kommer frågan: Vad göra? Per Zackrisson, som här ger en bakgrund till ledning för det nödvändiga åtgärdsprogrammet, säger så här: Viktigt för fastighetsägaren att veta är att det i allmänhet går att reparera med relativt liten insats om man är förtrogen med de . Vi har ett komplett sortiment av kaminer och är bl. Förutom detta har vi stort utbud av gamla kakelugnar, nya kakelugnar, täljstenskaminer, vedspisar och insatser för frimurning av olika slag. Välkommen in och inspireras i någon av våra fina butiker.


Vår styrka är kompletta . Flerkanaliga rökgångar avger maximalt med värme till värmemagasinet i olivin- sten under höljet av kakel eller puts. Verkningsgraden, det vill säga den energi som återvinns ur mängden tillförd energi i form av ve är hela. Contura kakelugnar smälter .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения