tisdag 4 april 2017

Jämförelse luftvärmepumpar

De som tidigare haft andra märken att jämföra me är extra nöjda. Intressant är också att ta del av den 10-åriga problemstatistik som Folksam tog fram för ett tag sedan. Den avslöjar att det är mycket reklamationer av luftvärmepumpar , vilket ytterligare visar hur viktigt det är att köpa rätt luftvärmepump redan från början för att . På sajten LG Nordic Prestige finns också en jämförelse mellan marknadens toppmodeller.


När man skall jämföra luftvärmepumpar på nätet kan det vara bra att titta på följande parametrar. COP värdet anger hur mycket värmeeffekt får du för varje kWh energi du driver värmepumpen med.

Ju högre COP – Desto bättre . I den här köpguiden fokuserar vi på den typ av värmepump som är enklast att skaffa, luft- luftvärmepumpen. Det krävs att du är någorlunda insatt och tar dig tid att jämföra olika modeller. Det här betyder ett Bra val.


Resultatet är baserat på poäng. Högst poäng är ett Bra val, men resten är godkända. Därför är samtliga värmepumpar i jämförelsen vettiga köp, även om vi rekommenderar någon av de som utnämnts till ett Bra val.


Hur mycket energi förbrukar du idag på att värma upp ditt hus? Välkommen till PriceRunner!

Utvecklingen går hela tiden framåt och nya, effektivare värmepumpar utvecklas varje år. Om vi går tillbaka och tittar på prestandan för tio år sedan lovade flera tillverkare en energibesparing på 50 . Genom denna sammanfattning visas värmeeffekten av de testade luftvärmepumparna samt deras värmefaktor (COP-värden). Beroende på var du bor i landet kan vissa värmepumpstyper vara bättre lämpade än andra. I vårt avlånga land så skiljer sig nämligen årsmedeltemperaturen mellan de nordliga delarna och de sydliga delarna avsevärt (se bild nedan). Skillnaden i årsmedeltemperatur mellan Kiruna i norr och Malmö i söder . Detta är bra, eftersom du enkelt kan jämföra resultaten för faktorer, som är viktiga för dig.


COP och SCOP är jämförelser mellan förbrukning och den effekt man får ut. Det är inte ett mått på den faktiska effekten. Därför har svagare värmepumpar ofta högre COP- och SCOP-värden än starkare. Att ett COP-värde är bra vid låga temperaturer betyder alltså inte att du får ut mycket värme från värmepumpen, bara att du . Hitta bästa pris och läs omdömen - vi hjälper dig hitta rätt. Detta leder till att det blir enklare för dig som konsument att jämföra olika modeller av värmepumpar , då detta värde är mer representativt än COP-värdet.


SCOP mäts vanligen i laboratoriemiljö, vilket gör att värdet inte nödvändigtvis motsvarar den effekt som värmepumpen kommer ha i just ditt hem. Försäljningen av värmepumpar har ökat stadigt sedan mitten av 90-talet, även om försäljningen har minskat något de senaste två åren. En anledning till att denna typ av värmekälla har blivit valet för många hus- och fastighetsägare är att värmepumpar har en låg miljöpåverkan i jämförelse med direktel, olja . Här finns tester från vårt Testlab.


Fokus i resultaten är energianvändning, funktion , buller och andra viktiga egenskaper.

Testerna ska efterlikna verkligheten och utförs i labbmiljö enligt internationella metoder. För de värmepumpar som kan producera tappvarmvatten till kranar och duschar, ska energieffektivitetsklassen för uppvärmning av vatten visas på en skala från A till G, där A är effektivast. Att en värmepump kan producera tappvarmvatten markeras på . Värmepumpar kommer hamna i de högsta klasserna. Inte bara värmer den upp ditt hem på kalla och kyliga vinterdagar, den kan också användas som luftkonditionering på heta sommardagar. En värmepump har mängder av fördelar.


Högpresterande värmepumpar för alla behov. Bergvärme, jordvärme och luftvärmepumpar. För villan, stugan eller fabriken. Vi hjälper dig med rätt lösning!


Filter behöver bytas regelbundet, det är viktigt för att behålla verkningsgraden och en lång livsläng filter till luftvärmepump , luftrenare och avfuktare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения