tisdag 13 mars 2018

Pelletspanna värmebaronen

Lättskött, snabbt och bekvämt med en PELLMAX pelletspanna. Pannornas runda tubrör har inga skrymslen som samlar sot och aska. Den stora asklådan behöver bara tömmas ett fåtal gånger per år.


Sotet och askan ligger i asklådan, dra ut den och töm den. Samtliga energi- och värmekällor tillverkas i Sverige i egen fabrik och är miljöcertifierade.

Skulle pelletsen ta slut träder elvärmen automatiskt in. På panelen kan avläsas vilket energislag som är i drift. Jämför priser och läs recensioner på Värmepannor. Välkommen till PriceRunner! Biomax eldas lika bra med pellets som med ved.


Välj det du för stunden anser bekvämt och ekonomiskt. De separata eldstäderna gör det möjligt att växla energislag blixtsnabbt.

Pannan styr pelletsbrännaren till långa gångtider för bästa verkningsgrad. Olika pelletsbrännare passar i pannan, brännare ingår ej. Har planer på att byta ut min befintliga uppvärmning mot en pelletspanna.


Har idag en äldre vedpanna med pelletsbrännare och acktankar. Behåll pannan och tankarna. Du får inte mycket för din gamla panna som ändå fungerar bra att elda pellets i. Vid längre strömavbrott har du möjlighet att värma med ved och slippa problem.


De vill sälja sin egen brännare som är mycket dyr i drift . Stor askvolym innebär långa intervall mellan sotningarna, dessutom lättsotad. Dessa svensktillverkade och beprövade produkter är driftsäkra, har lång livslängd och håller hög kvalitet. Lägst verkningsgrad i detta test har Extuna PV1 Combifire från VedSol och Viadrus Ufrån Lindquist Heating, som har och procent i verkningsgrad. Vi lagerför samtliga delar till Viking Bio brännarna.


Att välja pellets som värmekälla kan dra ner kostnaderna rejält, särskilt om man byter från olja eller el till pellets. Ersätter man sin oljebrännare mot en pelletsbrännare behöver man oftast inte byta hela pannan. Det kan dock ändå löna sig att byta då verkningsgraden brukar bli lägre, särskilt om pannan har . Stort sortiment av reservdelar och tillbehör till pelletsbrännare och pannor.

Original reservdelar och reparationer av pellets -brännare och pannor. Värm hela villan samtidigt som du sänker din elkostnad! Värmebaronens Viking Bio Reservdelar.


Givetvis utför vi även service och reparationer av dessa. För att byta från olja till pellets räcker det i de flesta fall med att byta brännare på pannan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения