onsdag 14 mars 2018

Inomhusklimat luftfuktighet

Det är viktigt att ha rätt luftfuktighet inomhus och rätt inomhustemperatur. Intab har dataloggers för mätning av inomhusklimat. Speciellt nybyggdda hus upplever problem med inomhusklimat på grund av för låg luftfuktighet.


Denna kombination gör att inomhusklimatet blir mycket torrt om vintern, vilket ger husets boende många olika hälsomässiga besvär. Därför finns det en stor .

Mindre sjukfrånvaro och ett bra inomhusklimat att arbeta i? Dåligt inomhusklimat följer ofta torr luft. Författare: Jeanet Berg, Health Consultant Condair. Ju torrare luft, desto bättre inneklimat. Fuktig luft är dålig luft. Den typen av missuppfattningar är dessvärre inte ovanliga.


Många tror att luften ska vara så torr som möjligt för att vara bra för människor, maskiner och byggnader. Bättre för ditt välmående alltså!

Värmeförflyttare kan också hjälpa till att sprida värme till övriga huset om du eldar i öppen spis eller kakelugn. Att en människa upplever att det är för kallt inomhus är inte endast kopplat till vilken lufttemperatur det är inomhus. Det termiska klimatet beror också på kalla ytor, drag, kallras, för stora temperaturskillnader mellan olika höjder i rummet och för hög luftfuktighet. COoch en hög luftfuktighet kan bidra till ett sämre inneklimat. Minimera förekomsten av dammkvalster och mögel.


Har tidigare i år skaffat lite enklare Claes Olsson RF-mätare. I vintras var det ofta ner mot. Vår ambition är därför att öka medvetenheten och kunskapen kring inomhusklimat och få fler att göra aktiva val när det gäller luften i bostaden. Inomhus handlar det framför allt om för hög luftfuktighet som ger upphov till höga mögelhalter, men andra faktorer kan också påverka. Det är många som har besvär med torrt hår, sprucken hud och torra slemhinnor när temperaturen kryper under nollan.


Få ett bättre inomhusklimat och spara ström. Det är inte bara vi människor som besväras av torr luft. Både växter och möbler trivs bättre i hög luftfuktighet.


Luften inomhus blir automatiskt . Inomhusklimatet på en arbetsplats påverkar i hög grad hur vi upplever vår arbetsmiljö. Det påverkar också vår hälsa.

Med inomhusklimat menas ofta hur kallt eller varmt det är inomhus. Det innefattar även luftfuktighet , luftföroreningar och ventilation. Rätt luftfuktighet inomhus är viktigt för både din och ditt hus välbefinnande.


Kalibrering av mätinstrument. Relativ luftfuktighet – RH. Metod för koldioxidmätning. Rekommenderade logger för koldioxidmätning. Du vistas i ditt hem en stor del av livet.


Vilken temperatur bör man ha i hemmet? Folkhälsomyndigheten rekommenderar – 24°C inomhus. Temperaturen bör inte vara under 18°C i luften och under 16°C på golvet. Här hittar du ett urval av hygrometrar och fuktighetsmätare för mätning av relativ luftfuktighet i RH.


Många av fuktighetsmätarna mäter samtidigt också temperatur. Flera av dessa hygrometrar har också . Koldioxid och luftfuktighet. Vill du kan rumsgivarna kompletteras med sensorer för mätning av koldioxid och luftfuktighet. Den fastighetsägare som har full kontroll över temperatur, koldioxidhalt och relativ luftfuktighet i realtid i sina byggnader kan alltid erbjuda sina hyresgäster ett behagligt och kvalitetssäkrat inomhusklimat.


Ett bra klimat för museiföremålen är en av hörnstenarna inom god samlingsförvaltning. Att ordna ett bra inomhusklimat är också ett kostnadseffektivt sätt att förebygga skador. För hög luftfuktighet kan orsaka korrosion och mögel och påskynda kemiska nedbrytningsprocesser.


Människor, djur och växter avger fukt till inomhusluften. När man duschar, badar, tvättar, diskar och lagar mat bidrar det också med fukt till luften. Med hjälp av ventilationen i bostaden ska den fuktiga luften föras ut . SmartFlow mäter behovet av tilluft genom en kontroll av luftfuktigheten i rummet och släpper in mer eller mindre luft och ger dig ett konstant behagligt inomhusklimat. Lätt att underhålla: Ingen justering, enkel avtorkning en gång per år.


Manuell avstängningsanordning: Gör det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения