fredag 16 mars 2018

Vattenburna radiatorer test

Här hittar du hela vårt sortiment av vattenburna radiatorer från högkvalitativa tillverkare som Lenhovda och Purmo. Välkommen till Rinkaby Rör! Idag blir vattenburen värme allt vanligare i våra villor, men fortfarande värmer cirka två tredjedelar sina hus med direktverkande el.


Har man vattenburen värme så är valet av värmesystem mycket friare än när det gäller el. För vattenburen värme gäller element anpassade för detta.

Köpa, byta ut, underhålla element eller bygga ett eget radiatorskydd – här finns allt om element och radiatorer. Handla enkelt och smidigt på nätet med hemleverans till hela Sverige. Jämför priser och läs recensioner på Element.


Oavsett vilket behövs element som är energieffektiva, det lönar sig i längden. Vattenburen värme eller direktverkande el? Och de får gärna vara snygga att se.


Ett vattenelement, det vill säga en radiator fylld med vatten tillhörande det slutna centrala värmesystemet, finns numera i olika former och utföranden.

Alltför ofta ser man vanliga radiatorer som ställts på högkant i trappuppgångar och andra utrymmen med smal väggyta. Det man inte tänker på vid en sådan . Behöver två st vattenburna radiatorer. Var köper man bäst och billigast? Fläktelement är 3-gånger så effektiva som en vanlig radiator och kan tack vare sin låga ljudnivå och diskreta design placeras var som helst i bostaden.


För att värmen ska spridas effektivt och besparingen ska bli så hög som möjligt, bör den placeras i bottenvåningens största rum, . Det gäller att hitta små smarta förvaringsplatser på olika ställen i hemmet Många tänker kanske på garderober när man nämner ordet. Det är viktigt att se över sina element och här hittar du guiden för vad du behöver göra. En genial patenterad uppfinning- smart enkel lösning som passar alla element. Ger komfort och energibesparing. Den kan fördubbla värme från vattenburna element men gör också golven varmare.


Elementfläkten suger bort all kalluften från golvet och gör till jämnare värmefördelning i rummet. Läs mer: Om elementfläkten . Det är stor skillnad mellan klassiska och moderna termostater på vattenburna radiatorer. Gamla termostater på vattenburna radiatorer är ofta inte temperaturstyrda alls.


Värmen flödar fritt igenom hela radiatorn i den takt som personen som vridit på termostaten angett, oavsett vilken temperatur som finns i rummet.

Den oljefyllda panelen ger den vattenburna värmens fördelar rent miljömässigt, då inomhusklimatet anses bli bättre än med en konventionell elpanel. I allmänhet upplevs luften inte lika torr som med konvektorn. Om detta går dock åsikterna isär!


Oljefyllda paneler har olja som cirkulerar i systemet, och i . Antar att det här är fel forum egentligen att fråga om sånt här, men chansar lite och hoppas på att det finns några kunniga här även på elementsidan, som på så många andra omr. Bor i ett hur från 50-talet, men gamla vattenburna element i och jag fattar banne mig inte vad det är som . Epecon AB är en ledande aktör på den svenska marknaden inom radiatorer och konvektorer för vattenburen värme och ingår i Lyngson-koncernen. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Uppvärmning är en stor utgiftspost i de flesta hem. Med moderna element kan du ofta spara stora belopp och värmen sprids dessutom jämnare i hemmet.


Element för olika behovGamla element kan vara gediget byggda och snygga att titta på om de hålls efter. I vår webbutik, och i vissa av våra butiker, finns ett brett utbud av element. Vi hoppas att du ska hitta det du behöver för att ersätta gamla element , sätta upp nya vid nyinstallation etc. Välj bland element som är portabla eller fasta med 2V resp.


Det finns klassiska elelement och värmepaneler, våtrumselement,. Med ett fläktelement får man ut betydligt mer värmeeffekt än med en vanlig radiator. Vid samma framledningstemperatur på vattnet kan man få ut cirka gånger mer värmeeffekt jämfört med en vanlig .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения