tisdag 27 mars 2018

Förlänga skorsten

Toppfoder med krage för förlängning av skorsten. Det enväggiga röravslutet ska peka in i skorstenen och den rostfria stål plattan ska fastgöras som hos ett vanligt toppfoder med krage. Hejsan, skall göra ett taklyft i sommar och inser att skorstenen måste förlängas ca 4m.


Hej, flyttade i sommras in i ett 1½plans hus med conturakamin, mitt problem är att min skorsten ligger i höjd med grannens luftintag (ftx) så de gillar inte eldning p. Skortenen är av okänt fabrikat men det som tittar ut är ett metallrör ca 170mm diameter. Kan jag förlänga detta rör på ett bra och billigt .

Vi erbjuder med att mura skorsten. Vi murar nya skostenar och utför förlängningar av skorstenar vid takhöjning samt ommurning av skorstenar som är dåliga. Använd ROT-avdrag på arbetet! Upp till rabatt kan du få när du använder ROT-avdrag på murning av skorstenen ! Förlängning av skorsten i Sigtuna.


Det finns två vanliga fel och den ena är att skorsten är för låg och då blir rökkanalen för kort och det innebär att självdraget(skorstensdraget) i skorstenen uteblir. Om draget inte är tillräckligt kan du försöka förlänga antändningsfasen genom att använda fler tunna späntstickor, så att skorstenen blir rejält varm. Ser att alla kaminer vi är intresserade av kräver minst meter skorsten.

Kan man slå i en förlängning , eller hur gör man? Största arean i förhållande till den mängd bränsle som förbränns per tidsenhet kräver öppna eldstäder. En avgörande betydelse är även skorstenslängden och dragningen av skorsten. Men om det nu är så att du får ett för dåligt drag vid vissa väderleksförhållanden kan du prova olika skorstenshattar, förlänga skorsten eller. Lite regn ner i skorstenen gör inget.


Man kan göra en huv av rektangulär plåt som man böjer i en snygg rundel och fäster på skorstenen. I och med den nya våningen så måste vi . Samarbetet mellan braskamin och skorsten är därför beroende av ett korrekt skorstensdrag. Räkna ut vilka delar och hur mycket rör som behövs till din skorsten , du får priset på skorstenen direkt. Av bästa syrafasta rostfria stål, rejält svetsad längsgående fog, ej valsad. För att slippa större åtgärder som demontering och ommurning av skorstenen ovanför taket kan man i god tid förlänga livslängden genom översyn och lagning av skorstenens murfogar.


Kom ihåg att allt arbete på skorstenar innebär fallrisk. Personsäkerhet tillgodoses med byggställning och fallskyddssele. Anpassa din skorsten efter behov med vårt skorstenspaket som du köper per meter, flexibelt och enkelt.


Paketet består av en stålskorsten av högsta kvalitet speciellt framtagen och lämpad för vedeldade eldstäder som braskaminer, vedpannor och bastuaggregat. Premodul tillverkas i småländska Markaryd. Skorstenen har ett unikt innerrör för ökad säkerhet och som .

Den passar alla kaminer och eldstäder, är CEmärkt och testad av. Illustrationen visar tillufts kanal och tilluftskoppling. Specifikationer Egenskaper Ansökan Nedladdningar Återförsäljare.


Vid mätning och montering av skorsten måste man ta hänsyn till att den isolerade delarnas skarvar inte får hamna mellan ytter och innertaket. Isoleringen är mm, tjock och tät mineralull. Till stålskorstenen finns ytterligare (WHP500).


Du kan förlänga skorstenen upp till m. Tack vare den geniala mekanismen skruvas tilläggsdelarna fast i varandra och även rökrören låses till varandra via fårorna i rören. Stålskorstenens standardleverans innehåller en meter lång .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения