måndag 19 mars 2018

Ackumulatortank sol

En bra ackumulatortank kan fördubbla energitillskottet från solfångarna. Våra ackumulatortankar är konstruerade för att ge solfångaren och kompletterande värmekälla så bra driftsförhållanden som möjligt. Bra komponenter, väl placerade slingor och anslutningar samverkar så att skiktningen i tankarna främjas.


Hela utbudet hittar du i vår webbshop. Välkommen till Din VVS butik på nätet! CTC EcoZenith i5Pro kan styra alla komponenter i ett eller flera värmesystesol - och poolvärme, extra varmvatten- och bufferttankar, el-, ved-, olje-, gas- och pelletspannor.

Den kan till och med styra flera olika typer av värmepumpar och välja vilken som ska gå i drift för bästa ekonomi. Produkter Våra produkter finns främst inom sektorerna värme, kyla, sol - och bioenergi. Det ger användaren en mycket bekväm och ekonomisk uppvärmning samtidigt som de bidrar till att minska klimatpåverkan.


Fastighetstankar (3-6bar). Om man väljer att installera ett solfångarsystem är en ackumulatortank ett måste, eftersom tillgången på sol inte sammanfaller med värmebehovet. Att välja en ackumulatortank som är konstruerad för solvärme är viktigt eftersom solfångarna skall arbeta mot låga temperaturer för att få en . En solslinga användes för att ta emot den värme som solfångare ger och överföra den till ackumulatortanken på ett effektivt sätt.


Dimensionering av ackumulatortank i samband med installation av solfångare. Lämplig vattenvolym är minst 3liter och uppåt.

Solfångarna fungerar bra ihop med . Eldning mot ackumulatortank ger maximal frihet vid val av energislag: el, gas och sol förutom pellets, ved och . Robust ackumulatortank tillverkad i Sverige. Tank speciellt framtagen för solvärme. Det minskar både bränsleåtgången och arbetsinsatsen för eldning. Samma ackumulatortank används för båda systemen vilket håller investeringskostnaderna på en rimlig nivå. Så fungerar ett solvärmesystem, se förloppet beskrivet.


Med en NIBE ackumulatortank kan du sänka dina uppvärmningskostnader genom att lagra varmvattnet och ta vara på överbliven energi. Akvaterm ackumulatortank är oberoende av energikälla och uppvärmningssystem. Som värmekälla kan förutom sol , ve pellets, vind eller jordenergi användas konventionell el, olja eller gas eller en kombination av dessa. Vid behov kan energikällan ändras eller uppvärmningssystemet kompletteras.


En ackumulatortank från CTC fungerar som en stor termos, där värmen lagras fram tills att den behövs. Istället för flera brasor om dagen räcker det att elda en eller två gånger per dygn. På så vis får du betydligt mer energi ur varje vedträd. Rund välisolerad tank med ljusgrått ytterhölje av slagtålig plastplåt. Isoleringen är demonterbar och minskar ytterdiametern med 2mm vilket klarar smalare om det skulle behövas.


Solvärme Tankar för lagring av solenergi och möjlighet att ansluta valfri annan energikälla. Ackumulatortank TIP 750L 2xB12L- SOL 15. En välisolerad slingtank med 7lit radiatorvolym och 2x12m varmvattenslingor i koppar samt 15m solslinga.

Effectas stora utbud av ackumulatortankar ger er möjligheten att välja den tank som passar bäst för just era behov. Inklusive stycken varmvattenslingor och stycken solslinga. Om förutsättningarna finns är det tryggast att välja ett vattenburet system med en ackumulatortank som distribuerar både värmen och tappvarmvattnet till hushållet. Med dessa åtgärder minskar du din elanvändning med cirka en tredjedel (luft- luft värmepump), eller med cirka hälften (pellets och sol ).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения