torsdag 22 mars 2018

Göteborg fjärrvärme

Fjärrvärme som uppvärmning. Det är inte lätt att veta vilket uppvärmningsalternativ som är det mest optimala då det är många faktorer som påverkar den totala upplevelsen. Nedan har du några verktyg samt information som vi hoppas hjälper dig om du har funderingar och frågor kring fjärrvärme. Har du synpunkter är du . En sida som går igenom för- och nackdelar med fjärrvärme.


En lösning som verkligen ligger i tiden!

Drift och underhåll för dig som har fjärrvärme. Klicka här för att öppna en broschyr med all info om din fjärrvärmecentral att läsa digitalt eller skriva ut. Genom fjärrvärmesystemet tar vi vara på en stor del av den energi som annars skulle försvinna ut i luften och havet. Mycket av fjärrvärmen kommer från värmeförluster från andra verksamheter, . Tekniska bestämmelser för fjärrvärme. Dessa bestämmelser och anvisningar tillämpas vid projektering, upphandling och installation av fjärrvärmecentraler.


Anvisningarna har anpassats till de lokala förutsättningar som . Med hjälp av kalkylen nedan kan du räkna ut din ungefärliga fjärrvärmekostnad per år eller se vad du kan tjäna på att byta fjärrvärmeavtal (när du byter avtal behåller du befintlig anläggning).

Beräkningarna grundar sig på ett väderleksmässigt normalår och att du förbrukar ungefär lika mycket fjärrvärme varje år. Naturskyddsföreningen lyfter frågan om fossilfri fjärrvärme i Göteborg. Det finns ingen fråga jag jobbar hårdare med än klimatfrågan och där är fossilfrihet. Klimathotet påverkar oss alla och vi måste alla ta ansvar. Det motsvarar årsutsläppen.


Vid avbrott i fjärrvärmenätet. Göteborg Energi om hur det fungerar i Göteborg och Partille. Det första du märker av om det är några störningar är att varmvattnet tar slut. Avbrott i fjärrvärmenätet - information och felanmälan . Vi har gjort elbesparingar på våra anläggningar för fjärrvärmeproduktion motsvarande GWh.


Mer industriell spillvärme har tack vare detta kunnat användas till fjärrvärme. Nyligen mottog staden ett pris av EU-kommissionen för sina insatser, och nu vill de fortsätta att verka för utbyggnaden av moderna fjärrenerginät i Europa. Konferensen anordnas inom ramen för EU-projektet CELSIUS som nu går i mål . Bostaden spelar viktig roll. I framtiden kommer sannolikt en allt större andel av elen och värmen till våra hus från sol och vind.


Men solen går i moln och vinden varierar, vilket ställer nya krav på energisystemen. Satsningen sparar in utsläpp av 5ton koldioxid per år.

Den numera unika färjan är Stena Danica, vars nya värmesystem invigdes officiellt på måndagen .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения