fredag 23 mars 2018

Energimyndigheten test värmepumpar

Fokus i resultaten är energianvändning, funktion, buller och andra viktiga egenskaper. Det är också så många som av värmepumpsägarna, som skulle rekommendera en vän eller granne att skaffa en luftvärmepump. En mycket uppskattad anordning . Tester om uppvärmning och. Värmepumpen, är idag det vanligaste sättet att värma upp villan eller fritidshuset.


Energimyndigheten testar värmepumpar.

Går du över från att elda med olja, pellets eller ved till värmepump kan du få problem med ventilationen i huset. En luft- luftvärmepumps . Dec En värmepump använder låggradig värme från berggrunden, jorden eller luften, lyfter den till en högre temperatur och avger den till huset. Det finns flera sorters värmepumpar som passar för olika typer av fastigheter. Här kan du läsa mer om de olika typerna och vad man ska tänka på inför ett eventuellt köp . Oct Bäst i test : Jämförelse av bergvärmepumpar.


Dec Det finns ett par olika institut som gör tester av värmepumpar med jämna mellanrum. Dessa båda institut fokuserar till största delen på värmepumpens energieffektivitet och besparing när de avgör vilken värmepump som . Nov På energimyndigheten.

Fler än hälften av modellerna har stora brister när de värmer vatten till kranar och duschar. Mar Nedan visas en sammanställning på de sju utvalda luft- luftvärmepumpar och deras respektive testresultat. Urvalet har gjorts för att visa en bred representation av olika tillverkare och skillnader mellan de . Du kan även besöka vårt uppdaterade inlägg där vi presenterar alla 13 . Köp topptestade luft- luftvärmepumpar i vår e-butik! Exempelvis Fujitsu LTCN och Toshiba Polar har kunnat visa möjlighet till stora besparingar i . Deras tester är mycket utförliga och väger mycket tungt på marknaden.


Apr Viktigt att tänka på vid val av luftvärmepump. SP testar också värmepumpar för sin egen p-märkning och den europeiska EHPA- märkningen. Tyvärr har dock P-märkning för värmepumpar mer eller mindre . Vi kan erbjuda provningar av t. Sedan denna gjordes har alla produktmodeller utvecklats.


Eftersom ingen liknande test genomförts . En är att det kostar ganska . I det här blogginlägget kommer fokus att ligga på vilka besparingsmöjligheter man kan få med respektive värmepump. Vill du läsa mer om luft- vattenvärmepumpar så kan du göra . Modell: Tillverkarens egen modellbeteckning på den testade luftluftvärmepumpen. Ibland har utomhus och inomhusdelen olika beteckningar.

Det finns värme- pumpar med liknande modellbeteckningar, men resultaten gäller bara för den testade modellen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения