fredag 3 april 2015

Regler kamin

Reglerna för kaminer och pannor som eldas med pellets och ved ändras till sommaren. Anledningen är att utsläppen av rökgaser från vedeldning ska minskas. Du som redan har till exempel en vedspis eller kamin i byggnaden berörs inte av ändringarna. Vad gäller när jag ska bygga nytt hus?


Använd gärna vår mall för kontrollplan!

Men det nya regelverket upprör både i riksdagen och ute i stugorna. Elda rätt Naturvårdsverket Elda med ved i kamin , spis . Från den juli blir det strängare miljökrav för vedeldade spisar och pannor. Men de nya reglerna leder till oro och över 6. Boverket Energiklasser från A-G. Regler och riktlinjer kring pannor, kaminer och annan eldningsutrustning.


För dig som eldar med ve pellets eller andra bränslen.

När måste jag byta ut min kamin mot en ny? En kamin har en livslängd som lätt kan överstiga år. Utvecklingen av förbränningsteknik går dock mycket fortare.


Avstånd till brännbart golv: När en eldstad som inte är typgodkänd och saknar uppgift om säkert avstånd till brännbart golv kan följande äldre regler från SBN vara till hjälp. Från förbränningskammarens eller asklådans botten till det brännbara golvet ska det vara minst meter. Nya regler för vedspisar och kaminer - höjer kraven. Tuffare krav på vedeldning och pellets.


Funderar du på att installera en kamin eller en vedspis? Till sommaren ändras reglerna och . Eldstäder och skorstenar ska placeras så att inredningen eller huset inte börja brinna. Det får inte bli varmare än grader på brännbara material. Typgodkända eldstäder är testade så att detta krav uppfylls.


En annan regel om avstånd är att kaminen ska stå en halv meter från brännbart. Torr ved och modern utrustning – det är idealförhållanden för vedeldning. Att elda fel kan skada omgivningen, och snart blir reglerna hårdare.


Ni som redan har till exempel en vedspis eller kamin i byggnaden berörs inte av ändringarna.

De ändrade utsläppskraven gäller när Ni ska bygga . Du får elda högst två gånger i veckan och maximalt fyra timmar åt gången under perioden september till maj. Resterande tre sommarmånader gäller totalt eldningsförbud. Så ser miljöpolitikernas ambition ut för det som miljökontorets tjänstemän kallar för trivseleldning med torr ved eller pellets i braskamin, . In dem neuen Video mit Ofenbaumeister Ingo zeigt er Ihnen die häufigsten Bedienungsfehler im.


Vid installation eller väsentlig ändring av till exempel en kamin , eldsta kassett i befintlig öppen spis eller rökkanal ska du göra en anmälan till samhällsbyggnadsförvaltningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения