onsdag 15 april 2015

Pellets vs bergvärme

Ska bygga sprallans nytt hus och funderar på bergvärme eller pellets. Vi har utrymme för pellets då vi ska bygga källare. Bergvärme vs pellets , lönar det sig? Ny pelletspanna eller bergvärme , eller kanske något.


När det kommer till att göra en så stor investering till din bostad som att välja uppvärmningssätt är det viktigt att tänka efter ordentligt.

Väga för att nackdelar med alla de olika alternativen som finns och såklart även se över vilken budget man har att rör sig med. Ett av de kanske vanligaste . Olja är för dyrt enligt mig. Jag har funderat lite på pellets. Eller kanske en bergvärmepump?


Bor på landet med rätt stor trädgård så jag har inga problem . Vi jämförde den årliga värmekostnaden för olika typer av uppvärmningssätt.

Fördelen för värmepumpar är förmodligen större än vad många idag inser, framförallt jämfört med fjärrvärme och pellets. Visst finns det andra detaljer av vikt , men vi vill ändå bjuda på en ren jämförelse avseende årliga . Hade en bergvärmefirma hemma idag och fick en uträkning på vad besparingen skulle bli om vi satte in bergvärme i kåken istället. Jag skulle i ditt fall köra pellets tills det var dags att byta . Hur står sig pellets gentemot berg- eller jordvärme. Luft-vatten effektivare än bergvärme enligt Energimyndigheten.


Läs om för - och nackdelar med bergvärmepumpar. Jämför Priser på bergvärme. När de flesta grannarna i området där Karin Thunholm bor borrade efter bergvärme valde hon att satsa på pellets istället. Den låga kostnaden för uppvärmning uppväger med råge den arbetsinsats som krävs. Hej En kompis till mig måste göra något åt värmen i sitt hus, och vi diskuterade prisskillnaden på pellets och bergvärme.


Men för att få något att jämföra med så kan vi ta mitt . De senaste årens stora succé. En eller ett par djupa hål, upp till 2meter, borras på tomten. Därifrån används värme som räcker till 95.


V ar femte villa i Sverige värms med ved.

En förutsättning är att du då har tillgång till obegränsat med ved. Pellets , träspån som pressats till små . Energipriserna och grundavgifterna för fjärrvärme har under flera år ökat, detta delvis på grund av att fjärrvärmeverkens fördelningsnät börjar bli gamla och kräver mer underhåll, de flesta fjärrvärmeväxlarna börjar också bli föråldrade och är i behov av utbyte. Först tittade vi på värmepump, luft-vatten eller möjligen bergvärme , men så var det någon som påpekade att källaren då kommer bli kall och.


Vilket värmesystem passar till vilken sorts bostad? Här reder vi ut begreppen kring de mer eller mindre miljövänliga alternativen när du ska värma upp ditt hus. Dagens pelletspannor är tämligen effektiva och priset på pellets förhållandevis lågt. Har du likaså vedpanna med tillgång till billig ve så kanske det systemet är minst lika kostnadseffektivt som bergvärme. Vad du då måste ta i beräkning är värmesystemets påverkan på miljön.


Värmepumpar som drivs av . Tror det är vanligare om man har direktverkande el eller oljepanna? Tja, den arbetsfria värmepumpsvärmen lockar nog. Innan vi går in på de enskilda typerna av uppvärmning kan det vara bra att veta att värmepumpar och pellets normalt även har en elpatron. Den behövs för att stötta med.


Bra alternativ för miljön. Kostnaden för bergvärme kan bero . Förbrukar relativt mycket el, vilket är en nackdel ur miljösynpunkt om elen . Familjen Dungmark bytte till bergvärme. Priset på pellets varierar med hur mycket du köper och hur den är förpackad (säck eller bulk).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения