tisdag 21 april 2015

Värmefaktor cop

Till exempel av kWh el får man ut kWh värmeenergi, alltså med en värmefaktor på ( COP 4). För exempel, en mild dag då det är 10 . COP , eller värmefaktor som det oftast heter på svenska, är en tämligen enkel uträkning på en avancerad process. Ska man förklara det på ett väldigt enkelt sätt så kan man säga så här: markvärmepump jordvärme COP värmefaktor.


COP är ett viktigt mättal när du skaffar värmepump.

Motsvarigheten vid kyldrift är EER-värde och SEER-värde. COP -värdet och SCOP-värdet är mått på värmepumpens prestanda i värmedrift. På svenska kallas det ofta värmefaktor eller verkningsgrad. Teknisk termodynamik – repetition.


Carnot: värmemotor och värmepump. Kan någon uppskatta cop -talet med följande fakta. VP är en Sirius direktkondenserande på ca:5kW.

Ett annat vanligare ord för värmefaktor för värmepumpar är COP (Coefficient of Performance) och är. För att få en hög värmefaktor måste värmepumps-. Typ, Förrådsberedare med värmeväxlarslinga. Användarvänlighet, Enkel att styra och lätt att hitta i menyer.


Det finns även en värmefaktor för hur effektivt värmepumpen producerar varmvatten till kranar och duschar. Ju lägre temperatur på vattnet desto högre blir värmefaktorn. När det gäller värmepumpar talar man ofta om värmefaktor ( COP ), eller verkningsgrad.


Värmeeffekt vid olika utetemp. Fortsättningsvis kommer vi att hålla oss till benämningen COP - värde för enkelhetens skull. Hej, jag är lite nybörjare på området så jag har en fråga kring det här med COP. En värmepump med ett COP -värde på fem . Att värmefaktorn minskar vid högre temperatur på vattnet är. Om verkningsgraden hos en värmepump är (COP 3) innebär det att värmepumpen ger tre gånger mer värme jämfört med den elektriska energi som den förbrukar vid drift.


Den utvunna energin utgör alltså två tredjedelar. COP värdet betyder att för varje förbrukad enhet får man x antal enheter tillbaka.

COP står för Coefficient of Performance. Enkelt förklarat betyder det att en värmepump med ett COP värde på ger kW . Andra laboratorier kan godkännas om inte något laboratorium ackrediterats för provning i det land där den sökande är etablerad. I sådana fall ska laboratoriet vara oberoende och behörigt.


COP som beskrivs ovan men över ett helt år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения