onsdag 22 april 2015

Parca norrahammar

CTC Osby AB slås samman med Parca Norrahammar AB och det nya bolagsnamnet blir Osby Parca AB. Janne AB, med mer än fyrtio års erfarenhet av ångsystem och ångpannor, förvärvas. Engelska Wolseley PLC, en av världens ledande vvs- och värmematerialgrossister, tar över.


Osby Parca , beläget i skånska Osby, erbjuder en heltäckande produktserie för flera olika bränsletyper, såsom pellets, flis, olja, gas och el. CTC Parca 3är en ovanlig produkt. Men det är också en väl beprövad vedpanna.

Den placeras i kök tillsammans med el- eller vedspis. Pannan är utprovad för eldning med ved och till och med koks. Gjuten sektionspanna, försedd med fasta vattenkylda rostrar och . Beprövad vedpanna i tre storlekar.


Ibland kallas den kökspanna och placeras då i kök tillsammans med el- eller vedspis. Pannan finns i tre storlekar: 1 och kW. Produkten får endast installeras i de fall utbyte sker mot en likvärdig . Ska in med bergvärme och måste således ut med den gamla Parca Norrahammar pannan.

Flera av dem som nu arbetar vid fabriken i Norrahammar var med på den gamla tiden, när Parca Norrahammar var känt varumärke. Då tillverkades bland annat värmepannor. Men genom åren har Norrahammars bruk blivit känt för en mängd olika produkter.


Under storhetstiden tillverkades allt från . På baksidan står det Parca Norrahammar. Samhället Norrahammar växte upp kring Norrahammars bruk. Kombipanna, fabrikat Parca Norrahammar , tillverkad år. Värmen distribueras via vattenburet system. Byggnaden värms delvis upp med direktverkande elvärme (en radiator).


Allmänt om elpanna: Verkningsgraden är drygt , detta gäller även äldre elpannor. Teknisk och försäkringsmässig. Fotoutställning: Norrahammarsonen Jean Hermanssons bildsvit ” Bruket”. Filmen om Torsten Billmans fresk ”Framför Smålands Taberg”. Lite slarvigt använder man ofta benämningen byggmästarvilla för att beskriva att väggarna är lite tjockare, materialen mer påkostade och utrymmena mer frikostiga.


Och ofta med en del tekniska finesser som krydda. Allt detta hittar du på Bergsgatan också. Kan man ha den i oljedelen så att veddelen inte inkräktas , framåtbrinnande eller?

I närheten där jag bor finns en Ecotecförsäljare som naturligt pratar sig varm om deras undermatade A4a,den får dock . Jag har närmligen en själv och skulle vilja veta lite om den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения