måndag 27 april 2015

Ren luft inomhus

Att andas frisk, ren luft kan bidra till en förbättrad hälsa. För luft inomhus existerar ingen egentlig kontroll eller krav annat än på arbetsplatser, och där kontrolleras den nästan aldrig, utom i bästa fall i uppenbart farlig luft. Dessutom är föroreningarna . Luften som vi andas in inomhus innehåller det livsnödvändiga syret men även mindre nyttiga ämnen som ozon, radon och aromatiska kolväten. De flesta material i hemmet, mattor, färger, flytspackel avger så kallade emissioner.


Att bo i ett välisolerat hus är bra, om även ventilationen är bra.

Redan en svagt försämrad luftkvalitet ger förvånans- värt stora besvär. Allergier har blivit ett gigantiskt folkhälsoproblem. Pollen, damm, bakterier, gaser från byggmaterial, radon och . I byggnader med dålig och ineffektiv ventilation blir de föroreningar som bildas kvar inomhus och luftfuktigheten kan bli för hög. Vi tillbringar upp till procent av all tid inomhus , men den luften innehåller mängder av föroreningar. Det finns sätt att förbättra den, men en luftrenare är inte bästa lösningen.


Levande ljus med flackande lågor, matlagning och långa duschar, flyktiga ämnen från byggnads- och . Här följer lite härliga tips och tricks på hur man kan hålla sig pigg och hälsosam genom att ha ett välventilerat hem. Om luften blir stillastående samlas lätt fukt, damm och partiklar inomhus.

Därför är det viktigt att vädra ofta. Frisk luft ger ett friskt liv så öppna ett fönster för hälsans skull! Bionaire erbjuder luftrenare, luftfuktare, luftavfuktare och mobila fläktar. Produkter för ren och fräsch inomhusluft – köp på ELON.


Hur ren är luften som vi andas? Partiklar i inomhusluft kan man inte se eller lukta sig till, men många av dem är skadliga för vår hälsa. HERU väggmodell levereras vitlackerad som standard. Nya möjligheter till ren luft inomhus.


Fresh erbjuder olika filter att använda vid tilluftsventilen, bland annat mot pollen. Varje år dör flera hundra personer i Sverige av den dåliga luften inomhus. Ren luft minskar risken för hälsoproblem! Ventilation handlar inte bara om att föra bort dålig luft och ersätta den med ren luft till rätt omsättningshastighet. Exempel är partiklar som genereras från utsläpp från fordon och däck fragmentisering, som kan ledas in inomhus genom mekaniska ventilationssystem, som deponeras i lungorna när de andas in i . Det borde vara en självklarhet att få andas ren luft – men så är det inte.


Det vi inte kan ta på och inte kan se, det bryr vi oss helst inte om. Samma sak med inomhusluften – den bara finns där. Att den gör oss trötta och sjuka tänker vi helst inte på.


Trots att det är så enkelt att skapa frisk luft inomhus ! Titta på videon minuter.

Bra luftkvalitet inomhus börjar med ventilation. För att ventilationen ska vara effektiv och förse hemmet med tillräckligt ren luft bör den kunna byta ut minst hälften av luften i ett rum under en timme. Man kan kontrollera hur bra ens ventilation är genom att hålla utkik efter exempelvis imma på fönstren eller att . Värmeväxlaren förser huset med filtrera ren frisk luft samtidigt som värmen i den begagnade luften tas tillvara.


Temperaturverkningsgraden är upp till. På köpet får du ett jämnt och mycket behagligt inneklimat. Enkel att installera - gör det själv. För att säkerställa detta krävs energieffektiva ventilationslösningar som tillför ren och frisk luft , som avlägsnar använd och förorenad luft och som återvinner värmen.


Energikraven kommer dessutom att skärpas ytterligare under de kommande åren, vilket betyder att nya byggnader då kommer att kunna producera lika mycket . Om denna presentation Följande presentation är en del av kampanjen ”Bra Ventilation”. Dess syfte är att visa varför det är viktigt med ren luft inomhus , och på en övergripande nivå hur man kan skapa sådan luft. Presentationen innehåller många bilder – drygt – och tar närmare två timmar att gå igenom om man vill . Våra kroppar fungerar bättre i ren luft än belastade av föroreningar och höga partikelhalter.


Får vi bättre återhämtning blir också prestationerna vassare, säger Stefan Lindeberg, SOK:s ordförande. Bra Indoor Air Quality ( IAQ), ren och hälsosam luft inomhus , finns därför på SOK:s önskelista inför OS i Rio.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения