tisdag 28 april 2015

Pump vatten

På BAUHAUS har vi dränkbara pumpar, hydroforpumpar , bevattningspumpar, trädgårdspumpar, pumpautomater och spillvattenpumpar från kända leverantörer som Neptun och Gardena. En vattenpump är utmärkt att ha redo när vinterns snö smälter och lämnar vatten på oönskade platser. Passar de flesta borrmaskiner.


KÄRCHER Dränkbar pump Kärcher SP Flat Inox 5. Här hittar du din vattenpump för alla ändamål, Borrhållspumpar, Cirkulationspumpar, Jetpumpar, Länspumpar, Pumpautomater, Tryckstyrda pumpautometer samt Universalpumpar. Vi har även Hydroforer och Hydropressar.

Vissa pumpar klarar smutsigt vatten och saltvatten, om det behovet finns, var säker på att pumpen klarar de förutsättningarna. Ska du installera en pump i sommarstugan med egen brunn, är allt du behöver en pump , en vattenledning och en bra bottenventil som hindrar vattnet från att rinna tillbaka i brunnen. Väduren pumpar vatten automatiskt utan hjälp av någon annan kraftkälla än rörelseenergin i strömmande vatten. Minipumpar för mindre fontäner och vattenarrangemang eller springbrunnar. Alla modeller har slanganslutning och vissa har fontänmunstycken.


Många modeller går det att justera vattenflödet på. Har du några frågor om pumpar och vad just du behöver är du alltid välkommen att kontakta oss. Hur felsöker jag min pump ?

Gemensamt för i stort sett alla vattenpumpar är att de har en rotor som gör att pumpen trycker ut vatten i utloppet. Rotorn har en magnet där det går en axel genom och ytterst sitter ett rotorblad som . En sån där pump som förr fanns på varje gård och som inte fungerade om man hade helt slut på vattnet! Man skulle nämligen hälla i lite vatten innan man började pumpa. Anledningen var att vattnet tätade bättre än luft mellan kolven och cylindern. Konstruktionen visas i nedanstående figur från - artikeln . Tänkte pumpa upp vatten från sjön till gården, sjön ligger drygt 1meter från tomten, men frågan är vad ska jag ha pump till det?


Jag och min man köpte igår ett fritidshus som har en grävd brunn med drickbart vatten. Nu har den stått i två år och vi har fått tips om att vi bör pumpa ur den. Nu undrar vi vilken typ av pump vi ska satsa på?


Hur lång tid tar det att pumpa ur en brunn,ca? Det finns olika pumptyper, som arbetar efter skilda principer. Sugande pumpar använder man för vatten från grävda brunnar, sjöar eller andra vattendrag.


Dränkpumpar och ejektorpumpar används för vatten från borrande brunnar eller för bevattning från grävda brunnar och vattendrag. När du valt pumptyp gäller det att . Vattenpumpar används för rena, icke korrosiva vätskor, vattenpumpar är alltså konstruerade för att arbeta med rent, kallt vatten. Utbudet av vattenpumpar avseende leverantörer och utföranden är enormt stort, normalt används någon form av rotordynamisk pump vilket vi i dagligt tal kallar centrifugalpump.


En brunn med en vattenpump kan förse en hel by eller ett flyktingläger med rent vatten.

Men den fyller också en annan viktig funktion. Tack vare pumpen kan fler flickor gå i skolan. Ofta är det flickornas uppgift att hämta vatten , vilket gör att de inte har tid att ta sig till skolan.


Genom att installera vattenpumpar ger vi barn . Du kommer att få en komplett vattenförsörjni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения