måndag 8 december 2014

Ved och pelletskamin

Egentillverkade kombikamin typ UNICOMBI och RMför ved och pellets. Vid vedeldning eller pelletseldning fungerar UNICOMBI och RMsom en effektiv vedkamin och effektiv pelletskamin. Kombinerad för pellets och ved.


Ecotec Tyr är en helautomatisk pelletskamin. Det innebär att det är varmt och skönt när du kommer hem.

Den behöver ingen passning, den styrs via en termostat som placeras strategiskt i huset för optimal värmespridning. Enkelheten med pellets möter mysfaktorn med ved ! Aduro Här en unik kamin som skapar möjlighet att byta mellan det bästa av två världar med miljövänlig uppvärmning från trädpellets och stämningsfull eldning med ved. Allt ihoppackat i en stilren design. Du kan använda Aduro Hprecis som en vanlig Aduro braskamin . Invicta har efter en lång tids utveckling lyckats med att ta fram en kamin som fungerar med både ved och pellets.


Det är endast frammatningen av pellets som kräver el.

Koordinator, TräEnergiTeknik i Vimmerby AB. Mer information om Vinnova. Den snyggaste pellets kamin i världen? Den mest användarvänlige kaminen i världen? Eller kanske båda delar och mycket mer.


Vi kallar kaminen Aduro H- The Hybrid Stove. Namnet signalerar framtid och betonar, att kaminen kan fungera med båda pellets och vanlig ved. Pelletskaminer finns i många varianter, alltifrån halvautomatiska till kaminer med uttag för varmluftsinblåsning till flera rum eller vattenmantlade som kan anslutas till husets radiatorsystem. I testet ingår olika modeller av pelletskaminer och modeller av kombikaminer som kan eldas med både pellets och ved.


Ved till det mysiga och . Kaminerna i testet värmer endast luften och är ett bra alternativ för hus som har direktverkande elvärme. För en modell av pelletskaminerna finns testresultat både med en vanlig . En del är specad till 300W 230VAC, antar att det är vid tändning. Reservdelar Pelletsbrännare. Det är till fördel om byggnaden redan har en befintlig skorsten som kan användas, men det är även möjligt att bygga lätta skorstenslösningar för pelletskaminen.


Kaminerna kräver tillgång till el 230V eller 12V (bilbatteri) för att fungera med pellets.

Vissa modeller kan även användas med ved (EcoTec Tyr). Men den som vill få värme från ved eller pellets utan att redan ha ett vattenburet värmesystem innebär installationen av en central panna en stor kostnad. Då kan det, åtminstone om huset inte är allt för stort, vara värt att titta lite extra på en effektiv ved - eller pelletskamin. RIKA Sweden - svensk importör av RIKA vedkaminer och pelletskaminer. Kaminer från RIKA byggs med ny och innovativ teknik med kundnytta som ledord och enastående design.


Kaminen är allt utvecklas från en ren värmekälla till en värmemöbel. RIKA kaminer tillverkas till största delen i Österrike där även utveckling . Vid eldning ger det låga utsläpp av kolväten och partiklar, och dessutom ger det en mindre mängd aska jämfört med ved. Pelletseldning bidrar inte till växthuseffekten eftersom den koldioxid som avges vid förbränningen är samma mängd . En kamin som eldas med ved eller annat biobränsle är ett klimatsmart komplement till din befintliga värmekälla. Den kan också vara ett mysigt inslag i innemiljön. Samtidigt finns hälsorisker med en kamin som inte eldas på rätt sätt.


Ofullständig förbränning med för dåligt luftintag till eldstaden och stark rökutveckling kan ge . För att värmen ska kunna spridas till husets alla delar krävs en öppen planlösning. Pelletskaminen är en bra kompletterande värmekälla i ett småhus med direktverkande el . Du kan placera kaminen var som helst i hemmet. En pelletskamin fungerar precis som en vanlig kamin för ved och är i princip av samma storlek.


En del större pelletskaminer är främst avsedda för placering i källaren eller på annan biyta i bostaden, men de flesta kaminer är designade och utformade för att kunna placeras . Mina svärföräldrar har köpt nytt hus och där står en gammal vedkamin (25år) den funkar kanon och det är med fläkt och grejor så den värmer en hel del. Men då den är stor och klumpig så vill dom byta ut den mot en pelletskamin och det bör ju inte va något problem, Dom var in och fick pris på en kamin för .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения