torsdag 11 december 2014

Montera rökrör

Placeras kaminen vid ett trångt utrymme så kan man montera en skyddsplåt eller något annat material som inte är brännbart på väggen. Dock ej gips eftersom en gipsskiva som utsätts för värme konstant och under en längre period försvagas. Innan du börjar elda i kaminen är det viktigt att skorstensfejarmästaren besiktigar. Men jag måste lufta min frustration över det här m ed rökrör lite.


Och hoppas att en vänlig själv har lite förbarmande med mig. Murstos Ø150- Vid montering av rökrör mot murstock - Ventilation.

Använd murstos vid montering av rökrör mot murstock. Hugg upp eller borra ut hålet i murstocken och montera murstosen. När hålet är urplockat och du har tagit bort ojämnheter så gör rent hålets yta ordentligt. Följ med vårt arbetslag till en villa där vi installerar kamin och skorsten. Vi får vara med från början då kaminen.


Efter det att din braskamin levererats hem till dig bör du kontrollera leveransen, och nogrant läsa igenom vår installationsanvisning, innan du börjar montera din braskamin. Det är inte svårt att montera en braskamin från Contura, men det är viktigt att du är noggrann och följer de mått och anvisningar som följer med den . Kontrollera att samtliga kopplingsskarvar är. Det följer oftast med monteringsanvisning när man köper sin kamin, och det enda man behöver ta hjälp med är en provtryckning när allt är installerat och klart.

Här beskrivs de moment som ingår vid en normal braskamininstallation där man saknar en befintlig rökgång och även måste montera en ny . Fortsätt därefter med att montera halv- eller helisolerade skorstensmoduler till innertak. I det fall där halviso- lerade skorstensmoduler används skall övergång från halv- till helisolerad skorstensmodul monteras. Nordic Heating kan erbjuda skorstenar och rökrör till alla typer av eldstäder! Välj att montera inomhus eller utomhus, båda går lika bra.


Till pelletskaminer med rökgasfläkt eller förbränningsfläkt klarar det sig med mm diameter för effekter upp till kW däröver lämpar sig 1mm i diameter bättre. Vedeldade eldstäder upp till kW klarar sig oftast väl med 1mm i diameter på rökrör. Känner du dig osäker tala med leverantören av eldstaden och eller . Komplettera din braskamin med ett bra rökrör av hög kvalitet. Våra rör finns i en rad olika utförande och av rad olika produkter som ger dig möjlighet att plocka ihop ett system som passar dina behov.


De flesta modeller erbjuds i grått eller svart, allt är tillverkat i mm högkvalitativ stål som ger en lång livslängd. Harvia stålskorsten är en stilig skorstenslösning som är lätt att montera. Stålskorstenen tål stora temperaturskillnader och är planerad att användas främst med vedeldade. Innan du installerar en braskamin måste du göra en Bygganmälan. I vissa lägen kan det även vara nödvändigt med ett bygglov, t. Tag kontakt med Byggnadskontoret i din kommun för att få mer information om vad som gäller i din kommun.


Skorstensrör, skorsten, rökrör , rökkanal och modulskorsten. Besök gärna vår webshop med skorstenssortiment av högsta kvalité till överraskande låga priser. Fäst upp löst med skruvarna och lägg lim mellan alla skarvar (t.ex Husfix).

Finjustera sido- och framstycke och dra fast skruvarna. Betongplattan med hål (10) skall ligga inne i kupan och vila på de fyra vinkeljärnen som skruvas fast inne i kupan. Montera rökrör på kassetten. Denna platta utgör skorstensanslutningen.


Man kan då montera en ventil (dragavbrott) på rökkanalen som öppnar vid ett visst skorstensdrag och späder ut rökgaserna med pannrumsluft. Här säljer vi spjäll av olika fabrikat för rökrör , pannor och kaminer med mera. Om braskaminen ska anslutas till en murad skorsten används ett böjt rökrör.


Till Aduros braskaminer används ett rökrör med en diameter på 1mm. Efter uppmätning görs ett hål i skorstenen, där väggenomföringen placeras och varefter muren tätas med murbruk. Härefter placeras braskaminen, och rökröret sätts på plats.


Från nakna rökrör 5mm till brännbart utan brandskydd. Brandskyddsskivor för vägg. Misas emaljerade brandskyddsskivor är eleganta och matchar aggregat samt är CE godkända. Läs igenom hela monteringsanvisningen innan montage påbörjas.


Kontakta gärna skorstensfejarmästaren innan installation. Tänk på att noga följa anvisningarna för avstånd till brännbar byggnadsdel, se sid 4. Se till att ni får rätt dimension .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения