torsdag 18 december 2014

Gjutjärnskamin begagnad

Originaltegel i bra kondition. Jannes Kaminkultur har ett stort lager av renoverade gjutjärnskaminer. Och har vi inte exakt den modell du är ute efter kan vi hjälpa dig att skaffa fram den. Köp och sälj Braskamin på auktion och till fast pris på Tradera.


Fynda Värme bland massor av auktioner. Länsförsäkringar Värmland har gjort en utredning om bränder där kaminer varit inblandade.

Några tips till folk som funderar på att köpa ny kamin ? Satsa på en ny, gärna Miljömärkt kamin. Köp inte begagnat från Blocket, de gamla kaminerna ska bort . Gjutjärnskamin ,spis, kamin. En vackert ornamenterad antik kamin pryder sin plats i både slott som koja.


Antika kaminer skänker inte bara en behaglig värme till ditt hem under vintermånaderna utan utgör en viktig detalj i klassisk svensk inredning. Vi renoverar framförallt Norska . Här hittar du gamla, renoverade kaminer vi har renoverat i vår verkstad.

Trasiga delar har ersatts och varenda detalj är blästrad. De är nymurade samt omtätade och svärtade. Vi har också några fina, nya kaminer som är tillverkade efter gamla modeller. Har du en gammal kamin du vill fixa till?


Hör av dig så kan vi hjälpa dig! Idag är elden från en gjutjärnskamin eller vedspis främst en mysig, kompletterande, värmekälla men också ett stämningsfullt och vackert inslag. Hur går det till när man renoverar en kamin ? Först så köper man en begagnad kamin av någon, i detta fall så köpte vi en för 5kr från gamla Kapellet i Bockhammar Västmanland. Den var i ganska dåligt skick, allt inre brännjärn hade deformerats och vissa sprickor fanns på . Bredd: 380mm Höjd: 890mm Djup: 360mmSvart. Nej man behöver inte alltid bygglov för en kamin.


Viktigt är att sotarmästaren besiktigar före man skaffar kaminen, så man inte gör utgifter i onödan. Del 40: Kloka råd för rätt kamin. Köper man en begagnad renoverad . Första rådet är att välja en modern, energieffektiv modell som är så skonsam mot miljön som möjligt.


Undvik äldre, begagnade kaminer – utvecklingen har tagit stora kliv framåt sedan 80- och 90-talet. En kall vinterdag finns det inte mycket som .

Som jag fattat saken kan man inte längre installera en begagnad kamin , eftersom de inte är miljögodkända. Då undrar jag lite stillsamt vad det är som ska vara miljövänligt med det? Kan man besiktiga en begagnad kamin så att den blir godkänd? Om man inte får använda existerande material.


Det enda problemet är att den bara klarar korta vedträn vilket gör att man inte kan ladda in så mycket. Reglermöjligheterna är också mycket begränsade. Vi har en större dansk kamin hemma, men med den har vi problemet att .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения