måndag 8 december 2014

Pbw rengöring

Det är säkert att hantera och skadar. Chemipro Oxi rengör med aktivt syre och liknande medel används till rengöring av klorfria pooler. MaltMagnus anser att den även grovrengör en hel del även om det inte är lika djupgående som PBW.


Lämpliga användningsområden är jäshinkar, . Det fungerar givetvis lika bra för hobbybryggaren.

Det första steget i rengöring är att få bort all smuts och avlagringar. Användning: 7-14g per liter varmt vatten. Längre tid än timmar kan skada din utrustning. Efterskölj alltid med vatten. Rengöring och sanitering när man brygger öl är A och O under bryggdagen.


Anledningen till det är att jästen ska få jobba ifred med ölen under jäsningen, utan konkurrens av andra bakterier och vildjäster som finns naturligt i luften. Läs gärna mer i vår guide om rengöring och sanitering.

Om jag inte minns fel så är några av fördelarna bland annat att man kan dosera svagare, det funkar bra även vid lägre temperaturer och det är inte lika frätande på huden. Roterande flaskträ flaskor. Där räcker det med minuters kontaktid - och den skall vara grym på att lösa smuts. Möjligtvis att det finns andra märken som fungerar bättre, men denna fungerade . Sådär, då var flaskor fyllda.


PBW Rengöringsmedel 120g. Nu skall de kolsyrejäsa under dagar i rumstemperatur. Sedan får vi se hur länge jag kan hålla mig innan jag öppnar första. Skall ju gärna lagras kallt ett tag också.


Passa på att rengöra och desinfektera jäskärl, lock, visp, silduk och jäsrör under koktiden. Den är effektiv i alla temperaturer och skapar . Låt stå ett tag och skölj med varmvatten. Brugsanvisning: Brug til g per liter varmt vand til almindelig rengøring.


Star San skall inte sköljas så det är helt ok att . Vask med børste eller svamp, evt.

Skyl straks med vand af den samme temperatur. Luk emballagen tæt efter brug og opbevares på et . Behöver en till liten pump för cirkulering av vattnet i kokkärlet, samt lite slangar och kopplingar för det. Sen blir det att finjustera och se . För mekanisk rengöring av till exempel jäshinkar använd en mjuk borste eller svamp.


För rostfritt kan man använda en hårdare borste. Används maskindiskmedel bör detta först lösas upp så att .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения