onsdag 31 december 2014

Stos till skorsten

Här hittar du bra tips, värt att veta och beskrivning om hur du installerar och monterar en braskamin och en rökstos i en skorsten. För att få lov att installera en braskamin eller skorsten i huset, måste du ansöka om byggnadslov. Använd aldrig cement när du tätar mellan anslutningsrör och stos. Köp produkter för skorsten och skorstensrenovering till lågt pris!


Vi har insatsrör, glidgjutningsmassa, kaminrör och tillbehör för skorsten och renovering.

Förhöjning stege (per 6m) 4Kr. Jag ska ansluta en ny vedspis till nytt insatsrör i befintlig skorstenskanal. Hos oss hittar du dina skorstenar till både kaminer och bastur.


I vårt sortiment har vi bland annat skorstenshuv, regnskyd emaljrör med eller utan böj, rökrör och vinkelrör från bland annat Harvia. Harvia är ett märke som kan bastu och bastuaggregat. Emalj Stos 1- Svart Diameter mått: 1mm.


Grå graders böj för sidodragning av skorsten Fullisolerad skorstensmodul 45° för sneddragning av skorsten i Safepipe.

Mycket effektiv dragförbättrare med annorlunda design. VINDSTOPPER är ett mycket effektivt alternativ för att förhindra vindnedslag och förbättra draget i skorstenen. Genom sin utformning med den vertikala, helt avskärmande ryggen och ett skyddande tak fungerar . Handla enkelt och smidigt med hemleverans till hela Sverige.


Besök gärna vår webshop med skorstenssortiment av högsta kvalité till överraskande låga priser. Lär dig hur du själv kan renovera din skorsten i vår skorstensskola. Skorstensrör, skorsten , rökrör, rökkanal och modulskorsten. Oavsett vad som betyder mest, så finns alltid många alternativ hos NSP. Dessutom är priset alltid rätt.


Avsedd användning: Skorsten för eldstäder med maximal effekt 1kW. System är anpassat för det moderna hemmet där designen gör att du gärna låter skorstenen vara en. När underbeslaget har placerats så att det borrade hålet är i centrum av underbeslagets stos , rita upp stosens. Skorstenens uppgift är att föra bort röken från husets eldstäder och att ventilera rummen.


Eldstäder med skorsten började användas i stä- derna under medeltiden. Murstockarna hade oftast bara en enda stor pipa dit flera eldstäder kunde ansluta. Renovera skorsten själv med insatsrör ett väldigt lätt alternativ för den som vill göra det själv.

Det finns många typer av eldstäder att välja mellan. Beroende på om du ska ha eldstaden för att täcka största delen av ditt uppvärmningsbehov eller om du ska ha den för trivseleldning och som reserv vid elavbrott, ställs det olika krav. Täta noga mellan spisens stos och över- gången och vidare till skorstenen med tätnings- massa (medföljer ej).


Följ i övrigt skorstensleve- rantörens anvisning för montering. På ugnstaket skall läggas en gjutmas-.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения