torsdag 16 februari 2017

Montera kamin själv

Har du ingen möjlighet att själv installera din kamin kan du självklart köpa din braskamin med fullständig installation. Montera ihop din kamin så långt det behövs för att montera Premodul skorsten ovanpå (alla steg finns i vår installationsanvisning). Eventuellt inrede i kaminen eller tyngre beklädnader, som täljsten eller . Jag tätade med pannkit som följde med kaminen mellan kamin och skorsten.


Enkelt att montera kamin själv ? Installera braskamin - viivilla.

Under sommarmånaderna när det är varmt ute, ljust länge och du kanske har lite fritid över, är det rätt tidpunkt att montera in en braskamin och skorsten. Jobbet kan du göra själv om du är lite händig. Glöm bara inte att du måste göra en bygganmälan till kommunen innan du påbörjar arbetet. Följ med vårt arbetslag till en villa där vi installerar kamin och skorsten.


Vi får vara med från början då kaminen. De flesta kan klara att installera en braskamin själv. Det följer oftast med monteringsanvisning när man köper sin kamin , och det enda man behöver ta.


Här beskrivs de moment som ingår vid en normal braskamininstallation där man saknar en befintlig rökgång och även måste montera en ny skorsten . Det går bra att göra själv men installationen skall besiktigas av din sotare.

I samband med kamininstallationen. Det kommer göra det lättare att komma åt att montera kamininsatsen. Senare täcks öppningen av ett galler och. Skarven mellan kamin och rör tätas med kaminkitt eller brandfogmassa.


Placeras kaminen vid ett trångt utrymme så kan man montera en skyddsplåt eller något annat material som inte är brännbart på väggen. Innan du börjar elda i kaminen är det viktigt att skorstensfejarmästaren besiktigar anläggningen och provtrycker både kamin , anslutningar och skorstenskanalen så att det inte läcker ut . Innan rören anpassas borstas hålet rent och skorstenens tjocklek mäts upp. Behåll kaminen i paketet så länge du tänker flytta runt på den.


Börja med att skära ut en bit av emballaget så att du ser var glasluckan sitter. Använd gärna vår mall för kontrollplan! Kalkylen utgår från en installation av en rak skorsten. Prisuppgiften är ungefärlig.


För att vi ska kunna lämna en slutgiltig offert behöver vi göra ett . Om de isolerande plattorna i din braskaminen har gått sönder, går det ut över kaminens förbränning. Som tur är är det lätt att byta sten i braskaminen, så du får ut maximalt av veden. När de nya plattorna är på plats i kaminen är den redo att tändas upp – nu med optimal förbränning och . Vår skorsten installerar du på din kamin utan att behöva en befintlig murstock i hemmet.


Den levereras i en färdig byggsats med utförlig beskrivning.

I Sverige får man montera sin eldstad själv. Man kan också låta fackmän göra jobbet. Som ett riktmärke tar ett montage av en kamin , där det finns en befintlig murad skorsten, ca 4-timmar för fackmän.


Vid montage av både kamin och stålskorsten får man räkna med en montagetid på 1-dagar för man. Om du redan har en skorsten, låt en sotare eller branschkunnig person kontrollera att den kan användas till den kamin du vill ha. Innan du slår till och skaffar kamin finns det några saker att reda ut.


Läs våra frågor och svar. Boytan och värmebehovet avgör vilken storlek på kamin du ska välja. Man får montera en eldstad själv – om man vill, men alla installationer ska besiktigas av en fackman. Vi behöver hjälp att montera vår planerade kamin , gör ni det också?


Vi installerar både kamin och skorsten åt våra kunder. Som privatperson får man gärna själv montera en skorsten, . Vet att normalt är själva kaminen den lilla kostnaden i sammanhanget. Jag kollade med en firma som heter Kaminexperten eller nåt sånt för ett år sen och fick då reda på att en kamin kunde kosta kring 15.


Skorsten och annat lull-lull är det dyra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения