fredag 3 februari 2017

Fukt husvagn gränsvärden

Köpte i går en värsting-fuktmätare och har nu mätt och mätt i den lilla prickiga. Fick olika värden lite här och där. Vilken procent fuktighet är normalvärde? Vagnen hade en temperatur av grader.


Tacksam för ett uttömmande svar. Hur allvarligt är det med fukt i husvagn?

Det pratas ofta om fukt , men vad innebär det i praktiken? Vattenpölar på golvet är förstås ett uppenbart tecken på läckage, men det finns även andra, mer subtila varningstecken. En viss fuktnivå i luften är helt naturlig, men när fukt ansamlas i större mängder och på fel ställen kan allvarliga problem uppstå. Både husvagnar och husbilar kan få allvarliga fuktproblem, med mögel som resultat. En husvagn eller husbil utsätts för fukt från många.


Värst är det om golvet drabbas. Den som ska köpa en begagnad husvagn bör därför gå . Granska alltid allmänna skicket på en begagnad husvagn i dagsljus.

Då är det lättare att hitta utvändiga skador. Kolla efter bucklor, se till att karossen är rak och fin, kontrollera skicket på däcken, granska lister runt alla luckor och detaljer som är sammanfogade eller monterade. Fukt är husvagnsägarens . Nu kan du fukttesta din husvagn eller husbil hos Bilprovningen.


När köparen inspekterade husvagnen så berättade jag om att det fanns förhöjda värden av fukt i hjulhuset och taket och visade ett täthetskontroll från en husvagnfirma som också var godkänt av deras verkstad. Nu fick jag ett samtal från köparen som säger att . Jag lånade en sån här manick förra sommaren för att kolla en husvagn som grannen tänkte köpa. Man var dock tvungen att mäta inne i vagnen för aluminiumplåten störde mätaren. Den var inställd på fabrik till att larma om fukthalten var för hög för att byggas in . Luftfuktigheten mäts i RF, relativ fuktighet och denna metod används vanligtvis vid mätning av fukt i betong. Om man vill mäta uttorkningen av betong så mäter man luftfuktigheten i ett borrhål i betongplattan.


Var lite fukt i mitten av toaväggen. Enligt firman var det och gränsvärdet var. Behöver vi göra något mer? Skrivet av Man ska ha husvagn. Uteförvarad husvagn utan värme, annat än vid camping o från sol.


Ur mögelsrisksynpunkt har inneklimatet hållt sig på den säkra sidan hela året. Gränsen för detta är osäker.

Dock har inga tyger börjat lukta unket i . Om jag själv vill utföra fukttest. Lars Erik Paulsson, redaktör CampingSverige. En enkel Googling på fuktmätare ger en mängd träffar. Om du köper en ny husvagn eller husbil kräver vissa garantier att man gör ett fukttest varje år för att garantin ska fortsätta gälla.


Vi kan dock inte garantera att vårt test är godkänd mot respektive tillverkares garanti – men vi jobbar på detta ( idag utför vi garantitester åt Hobby, Solifer och Polar). Köpte en husbil i höstas och begärde en fukttest vilket blev gjort utan anmärkning. För veckor sedan gjorde jag en stor service på bilen där även en fukttest ingick.


Man kontrollerade då inte bara invändigt utan även utvändigt undertill. Man fann då förhöjt värde av fukt på ett ställe och flera fuktskador där . Här samlas fukten: I hjulhusen och i fronten på vagnen. I dessa regioner är det nästan alltid fukt på en äldre vagn men det finns ju gränsvärden som är ok. Kolla däcken, har de stått uppställda en längre tid och inte skyddat däcken så kan de vara sprickor, kolla så att de däck som sitter på klarar den vikt . En fuktutredning utförs vid misstanke om hög luftfuktighet, fuktskada eller vattenskada i en byggnad.


Efter fuktutredningen bör man åtgärda de eventuella skador man hittar för att förhindra att de växer sig större. Vanliga tecken på en text till dejtingsida gratis är till exempel .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения