tisdag 21 februari 2017

Kakelugn malmö

Vår butik har vuxit till över 3kvm och vi har över 1eldstäder i vår utställning på Arlövsvägen 16. I utställningen hittar du vedeldade braskaminer, gasbrasor och bioetanolkaminer. Mariebergs kaminbutik i Malmö säljer allt inom eldstäder: kakelugnar , kaminer, vedspisar m. Vi ger råd och hjälp runt installationer och renovering.


Vi utför även murning och reparation av rörspisar och öppna spisar.

Våra kakelugnsmakare har även lång erfarenhet av skorstens- renovering. Efter att ha filmat och eventuellt provtryckt en . Många drömmer om en kakelugn i Malmö , oavsett om man bor i en sekelskiftsvilla eller en lägenhet i city är det just kakelugn som oftast står högst upp. Vi säljer, levererar, reparerar och monterar. Vi renoverar, installerar och säljer kakelugnar. Med huvudkontoret i Helsingborg jobbar vi aktivt i Malmö , Kristianstad och Skåne.


Kakelugnar - Kakelugnsmakare Leif Andersson i Malmö. Vi ska renovera den gamla kakelugnen i ditt hus eller bygger ny kakelugn i antik stil på bra pris och med hög kvalitet.

Baserat på de populäraste sökningarna inom braskamin, vedspis, kamin och kakelugn. Så fungerar våra vattenmantlade kakelugnar. Koppla kakelugnen till ditt värmesystem. Basuppvärmning innebär din huvudsakliga uppvärmning av huset. Däremot kan du använda en miljögodkänd panna som är avsedd för basuppvärmning.


I hyreslägenheten där jag bor finns en kakelugn. Det har fått mig att börja lägga märke också till andras kakelugnar i staden. Det finns ganska många i Malmö.


De flesta verkar vara igenmurade och kan inte längre eldas i – ändå står de kvar . Det antogs därför att det funnits en kakelugn på platsen. Färgglatt Öppen spis Eldstad. Det är en stor våning på 1kvm med två balkonger, fungerande kakelugn , utsikt över operan, bröstpanel, pardörrar, rum i fil och vackra stuckaturer. Vilken härlig eftermiddag vi hade tillsammans med räddningstjänsten och polisen på Möllevångstorget i Malmö. Det var tyvärr något kyligt och därmed inte den anstormning av nyfikna vi hade hoppats på.


Men skam den som ger sig. På söndag fortsätter turnén när vi besöker Burlövs center. Vi är på plats klockan 12.

Längst ner verkar kakelugnen sitta ihop med väggen. Att installera en eldstad kräver en bygganmälan och en skorsten kräver bygg-lov. Diskutera vilken lösning som är bäst för dina behov. En kakelugn är tung, en förstärkning av grunden kan vara nödvändig. Vilka eldningsregler har kommunen ? I Malmö stad är rekommendationen att kaminer och kakelugnar.


På Hemnet hittar du bostäder som lägenheter, villor, radhus, tomter och fritidshus till salu genom svenska fastighetsmäklare. Skorsten, kakelugn och eldstäder. Din nya kamin hittar du billigt bra pris – stort utbud av kaminer - braskamin, insatskamin, murspis, trädgårdskamin - installation av kamin.


IMAGE Malmö museer, Europeana.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения